Bert Gabriëls

Live vanuit de Wetstraat | try-out

In de comedy voorstelling ‘Live vanuit de Wetstraat’ geeft Bert Gabriëls een unieke kijk achter de schermen van onze uitvoerende macht. Bert werkt sinds 2021 als jurist op het Kabinet voor Asiel en Migratie, eerst onder de vleugels van Sammy Mahdi en vervolgens Nicole de Moor. Hij volgt er vanop de eerste rij hoe het er achter de schermen van de politieke kabinetten écht aan toe gaat.

Live vanuit de Wetstraat’ is een comedyshow boordevol scherpe grappen, absurde inzichten en onmogelijke situaties zoals alleen Bert ze aan elkaar kan rijgen, maar deze keer in het wonderbaarlijke decor van de Belgische politiek. 

Wat doen politici als de camera’s niet draaien? Hoe schrijf je een wet? Mag er een grapje in? Wat gebeurt er als je een verkeerd advies geeft? Waar is dat koffiemachien? Wie heeft er écht de touwtjes in handen? Waarom loopt het mis? Je komt het allemaal te weten, tussen het lachen door. En net zoals het gaat bij reeksen als Borgen of House of Cards, is de waarheid vaak nog een beetje straffer.


Over Bert Gabriëls
Als jurist werkte Bert onder meer op de Dienst Vreemdelingenzaken in Antwerpen, Dienst Integratie Antwerpen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Vlaams Minderhedencentrum en sinds enkele jaren op het kabinet Asiel en Migratie. Daarnaast is hij ook comedy- en theatermaker. Als solo stand-upcomedian tourde hij al met vijf zaalshows, geïnspireerd door zijn job als jurist. Hij schrijft, regisseert en speelt daarnaast ook theatervoorstellingen, eigen producties maar ook voor andere gezelschappen.

Op televisie presenteerde hij samen met Henk Rijckaert het Canvas-programma ‘Zonde van de Zendtijd’. In 2015 ging hij voor het programma ‘Terug naar eigen land’ met een aantal bekende Vlamingen naar Irak om de route te volgen die vluchtelingen afleggen op weg naar Europa.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Vvk: 14 euro
  • Kassa: 16 euro
  • Kansentarief: 4 euro