©Jokke

Over 252 cc > Partners in de buurt

Op deze pagina

Ekerse Theaterzaal

Oorderseweg 8, 2180 Ekeren
tel. 03 541 14 18
www.ekersetheaterzaal.be

Bekijk hieronder het aanbod van de Ekerse Theaterzaal. Tickets voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar via hun website.

ISOLDE LASOEN
Cartes Postales
Ma 15 en di 16 okt 2018 om 20 uur
Isolde is terug, opnieuw vakkundig bijgestaan door Les Bens! Cartes Postales is een rijke plaat vol prachtige melodieën, een breed klank- en kleuren palet. Verwacht je aan een ongedwongen, gezellige en informele sfeer, waarbij u kan genieten van een prachtige muzikale avond.

CHRIS LOMME, KATELIJNE VERBEKE EN SIMONE MILSDOCHTER
Adela en Helena
Ma 5 en di 6 nov 2018 om 20u
Deze drie theater coryfeeën brengen het verhaal van drie vrouwen die elk op hun manier verplicht werden om rond te trekken (te vluchten) in en door Europa begin vorige eeuw. Ze ontmoeten mekaar in Antwerpen en vertellen mekaar hun levensverhaal.

MICHAEL VAN PEEL “OVERLEEFT 2018"
Tiende Eindejaarsconference | try-out
Zo 18 en di 20 nov 2018 om 20 uur
Op onnavolgbare, eigenzinnige wijze fileert Michael het voorbije jaar en drukt ons en de verschillende (al dan niet politieke) actoren nog eens met onze neus op de feiten van het voorbije jaar. De lach is nooit ver weg, maar regelmatig zit er toch een cynisch randje aan.

PIETER EMBRECHTS
A street concert
Ma 3 en di 4 dec 2018 om 20 uur
De “Prins van de Turnhoutse Baan”, zoals Pieter wordt genoemd, brengt live voor ons een muzikale documentaire over zijn straat, over samen leven, buren die elkaar al dan niet kennen. Pieter maakt ontroerende, integere portretten en verhalen niet gespeend van humor of tragiek, zoals het leven zelf.

COLLECTIEF DOFT
Tweestrijd
Ma 15 en di 16 jan 2019 om 20 uur
Een absurde, krachtige danstheatervoorstelling waarbij twee identieke performers de toeschouwer op een subtiele manier naar zichzelf doen kijken. Jonas en Nele Vermeulen brengen theater vermengd met dans, circus, zang, beeld en muziek.

CIRCUS RONALDO
La Cucina dell’Arte
Ma 28, di 29 en woe 30 jan 2019 om 20 uur
De Ekerse Theaterzaal viert haar 30ste verjaardag samen met Circus Ronaldo met de prachtige, hilarische circusvoorstelling “La Cucina dell’Arte”.

JEAN BOSCO SAFARI EN BEN CRABBÉ
Imagine no Lennon
Ma 18 en di 19 feb 2019 om 20 uur
Jean Bosco Safari en Ben Crabbé, beiden gerenommeerde muzikanten, grote Beatles fans en kenners herdenken John Lennon op gepaste wijze tijdens deze onvergetelijke muzikale avond!

DIMITRI LEUE
Wat valt er?
Ma 25 en di 26 mrt 2019 om 20 uur
In Dimitri Leue’s humoristische soloproductie “Wat valt er?”, vertelt hij het verhaal van Walter, de havenloods, die op een schone dag merkt dat er niet alleen tabak en alcohol van de boot valt… Een nostalgisch, humoristisch verhaal over de liefde.

TOESPIJS/TOM VAN DYCK
Het Beest in U
Di 23 en woe 24 apr 2019 om 20 uur
Tom Van Dyck doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar de leef-, denk en doe-patronen van dieren. Zo ontwikkelde hij een revolutionaire methode waardoor aards geluk, relationeel evenwicht en professioneel succes ook voor de mens binnen handbereik liggen. Een vernieuwende kijk op de homo sapiens met praktische tips voor het leven, geregisseerd door Wim Helsen.

Antwerpse cultuurcentra

CULTUURCENTRUM MERKSEM

Nieuwdreef 135, 2170 Merksem
Info en tickets: www.ccmerksem.be

Hannelore Bedert - Vanaf nu doe ik alles wat ik wil
Za 15 dec 2018 om 20.15 uur
vvk 14 – kassa 16 – kansentarief 2 euro
Hannelore Bedert is terug. Verwacht je aan een herboren en toch vintage Hannelore, klaar om je mee te nemen in haar wereld. Samen met vaste waarde Thomas Vanelslander komt ze naar Merksem, meer dan ooit met de zekerheid dat ze met haar rechttoe rechtaan-teksten nog steeds uniek is in Vlaanderen.

Joke Emmers - Vogelvrij
Do 22 nov 2018 om 20.15 uur
vvk 12 – kassa 14 – kansentarief 2 euro
Vogelvrij gaat over liefde, wachten en verwachten. En over hoe die verwachtingen met ons aan de haal gaan. Wie bestuurt er hier de boel eigenlijk? Dat gevoel. Theatermaakster Joke Emmers inspireerde zich voor deze muzikale voorstelling op ‘Brieven aan Doornroosje’ van Toon Tellegen.

Bij de buren

CULTUURSTATION TRACÉ
Veltwijcklaan 222, 2180 Ekeren
tracecultuurstation.be

Op wandelafstand van 252 cc kan je op woensdag, zaterdag en zondag ook eens een kijkje nemen bij Cultuurstation Tracé, een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en creatievelingen. Naast expo’s organiseert tracé ook jazzjam-sessies.


CULTUURCENTRUM BRASSCHAAT
Gemeentepark 8, 2930 Brasschaat
www.brasschaat.be

Swaajp - Weerwolven
Za 3 nov 2018 om 20.30 uur
Theater Hemelhoeve
vvk 11 – vriend 9 euro (kassaprijs is 1 euro duurder)
De spelers nemen je mee naar het dorpje Wakkerdam, dat wordt opgeschrikt door een weerwolvenvloek. ’s Nachts gaan de wolven op jacht om een onschuldige burger te vermoorden. Overdag proberen de dorpelingen samen met het publiek de weerwolven te ontmaskeren en te doden. Het publiek heeft het laatste woord in dit interactieve improvisatietheater van de bovenste plank!

Spinvis Solo - In werkelijkheid
Vr 22 feb 2019 om 20.30 uur
Theater Hemelhoeve
vvk 16 – vriend 14 euro (kassaprijs is 1 euro duurder)
Theatermaker en multi-instrumentaliste Saartje Van Camp verdwalen we in het labyrint van Waarheid en Schijn. Achter ieder verhaal zit een ander verhaal. In Werkelijkheid is een visuele en muzikale vertelling met veel nieuwe en oudere liedjes van Spinvis. Vaak opnieuw gearrangeerd. Soms verstild. Soms keihard.


CULTUURCENTRUM KAPELLEN
Dorpsstraat 45, 2950 Kapellen
www.cckapellen.be

Ticketdag - Online tickets voor het hele programma
Za 1 sept 2018 om 9 uur
Op 1 september om stipt 9 uur start de online ticketverkoop voor het Kapelse cultuurseizoen. Een greep uit het programma: Jens Dendoncker, Belpop Bonanza, Eddy et les Vedettes, Peter De Graef, Pascal Platel, en nog veel meer! Het volledige programma en tickets vind je op www.cckapellen.be.