Heeft er ooit al iemand tegen je gezegd 'Ik heb de klik gemaakt'? Heel vaak is degene die dat zegt succesvol geweest om zijn of haar doelen te bereiken: enkele overtollige kilo’s verliezen, stoppen met roken, in een nieuwe job of opleiding stappen of een grote droom verwezenlijken… En al wat nodig was, was het maken van ‘de klik’. De rest ging vanzelf…Ons hoofd is vaak ons sterkste wapen, maar ook onze grootste vijand. 

In deze lezing toont Dokter Servaas Bingé hoe ons brein werkt en tegenwerkt. De klik maken komt neer op een beslissing, een krachtig moment. Maar wat schuilt er achter deze eenvoudige woorden en hoe hebben ze zoveel levens veranderd? In deze boeiende keynote toont hij de complexiteit van ons brein, een verbazingwekkend instrument. Hoe ons brein werkt als we het stuur zelf in handen nemen. 

Op een begrijpelijke manier raken we aan de psychologie van verandering en leren we de stappen die nodig zijn voor blijvende verandering. Kan het maken van 'de klik' omgezet worden tot een stappenplan dat je op alle domeinen van je leven kan toepassen? En hoe navigeer je door weerstand naar blijvende verandering? Of je nu vastzit in oude gewoonten of gewoon op zoek bent naar die extra boost om je doelen na te streven, deze keynote biedt de inzichten en instrumenten om je mindset te herdefiniëren.

Dokter Servaas is arts, auteur, spreker en ondernemer. Als arts streeft hij ernaar zich overbodig te maken en met z'n boeken maakte hij al meer dan 100.000 mensen wegwijs in zaken die we zelf in de hand hebben. De patiënt die in de praktijk komt, zegt: 'dokter, dit is mijn probleem, kan je dit oplossen?'. De atleet zegt: 'dokter, ik wil top zijn, kan je ervoor zorgen dat ik zo gezond mogelijk ben en blijf?'. Die vraag maakte van dokter Servaas een andere dokter. Eén met een missie: een lege wachtzaal... 

In keynotes en televisieprogramma's brengt hij het ondernemende, deskundige, creatieve en inspirerende uit zijn verhaal samen. In functie van de missie: mensen informeren, inspireren, motiveren en activeren om gezond te zijn én te blijven.

 

Inschrijven voor deze lezing kan online of aan de balie van de bibliotheek. 

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Vvk: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • Bibliotheek Driehoek
  • Driehoekstraat 43
  • 2180 Ekeren