Lezing: Chloé De Bie

Op zoek naar liefde | Wegwijzers voor relatiegeluk

We zijn allemaal op zoek naar liefde. We willen graag gezien worden en we willen anderen graag zien. Helaas duiken er bij die zoektocht hindernissen op die het ons moeilijk maken: stellingen die voor onzekerheid zorgen en die vragen oproepen over ons liefdesleven. Zo horen we vaak dat we de ware moeten vinden, dat we ons hart moeten volgen en dat we twee keer per week seks moeten hebben. Maar ook dat we niet uit elkaar mogen gaan, dat we een breuk snel moeten verwerken en dat we altijd met een schone lei aan een nieuwe relatie moeten beginnen. O ja, en boven alles moeten we onszelf graag zien. Hoe realistisch zijn die uitspraken?

In de lezing ‘Op zoek naar liefde’ bespreekt seksuoloog Chloé De Bie elke stelling vanuit de wetenschap en vanuit haar eigen praktijk, en helpt ze jouw liefdesleven, single of niet, aan de hand van praktische en bruikbare tips.


Chloé De Bie (°1989) is klinisch seksuoloog, klinisch psycholoog en relatietherapeut. Daarnaast is ze rouwtherapeut, EFT-therapeut en burn-out coach. Ze heeft haar eigen therapiecentrum Vivolinio te Gent en is lector aan de Karel de Grote Hogeschool (Antwerpen). Verder is ze auteur van drie boeken: 'En ze leefden nog lang en gelukkig' (2020), 'Op zoek naar liefde” (2023) en 'Hoogtepunt' (2024). Als laatste is ze erg bezig om in de media mythes omtrent relaties en seksualiteit te doorbreken. Zo werd ze bekend door het tv-programma 'KOPPELS' (2018), haar veelvuldig optreden in ‘Van Gils en Gasten’ (één, 2019) en als vaste tafelspringer bij 'De tafel van Gert' (2024). Je kan haar steevast volgen via instagram.

 

Inschrijven voor deze lezing kan online of aan de balie van de bibliotheek. 

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Vvk: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • Bibliotheek Driehoek
  • Driehoekstraat 43
  • 2180 Ekeren