Met Isbells maakt singer-songwriter Gaetan Vandewoude sinds 2008 sobere, breekbare folksongs. De introspectieve en intieme nummers die gaan over relaties, dagdromen en menselijke tekortkomingen, kunnen wereldwijd op veel lof rekenen.

Met een succes dat de landsgrenzen en verwachtingen overstijgt, hebben de nummers van Isbells wereldwijd erkenning gekregen. Van soundtracks van populaire series als Grey's Anatomy en Hawaii Five-O tot een wereldwijde Trivago-reclame. Hun single Drealer behaalde bijna 80 miljoen streams op Spotify, terwijl de band steeds grotere concertzalen vult en internationale tours in Europa en Azië maakt. Vergelijkingen met de tokkelkunst van Nick Drake, de samenzang van Fleet Foxes en de weemoed van Bon Iver zijn nooit veraf.

Anno 2023 blijft de albumteller van Isbells lopen. Na Isbells (2009) en Stoalin' (2012) kwam derde album Billy (2015). In 2017 bracht Isbells Exchanging Thoughts, een gelimiteerde 10" uit: een mentale pitstop, volgens daMusic. Daarna volgde album Sosei in 2019 en sinds eind september 2023 volgde hun nieuwste album Basegemiti.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk: 14 euro
  • kassa: 16 euro
  • Kansentarief: 4 euro