De Beren Gieren is een post-contemporain jazztrio dat minimalisme en bruisende energie hand in hand laat gaan. Het is wellicht geen toeval dat deze band ontstaan en gevestigd is in België, de bakermat van het surrealisme en techno. De Beren Gieren bestaat uit muzikanten die zeer actief zijn in de Europese scene, maar het is binnen deze band dat hun veelzijdigheid vrijelijk vloeit. Hun muziek is gelaagd, geïmproviseerd en visionair. Vergelijkbare acts zouden Visible Cloaks, Radiohead, Erik Satie en Jon Hassell kunnen zijn. Maar eigenlijk verwacht je je het beste gewoon aan Berenmuziek.

Tweeënhalf jaar na de veelgeprezen laatste release 'Less Is Endless', hebben De Beren Gieren hun zevende full album klaar. Hun nieuwe plaat 'What Eludes Us' is een ode aan wat ons ontgaat. En waar wij bewust van willen wegkijken. Voor dit nieuwe full album de Beren Gieren zelfs de onvoorstelbare schoonheid van de Noorse fjorden, door in een stoffige opnamestudio in de haven van Bergen te sluipen. Samen met de gevierde én mysterieuze producer Jørgen Træen (o.a. Jaga Jazzist), die sluimerend waakte over de imperfecties en stoorzenders als sturende kracht achter het bedreven spel van dit elektro-akoestische jazztrio.

Het resultaat blijkt meeslepende muziek met vervoerende ritmes, heldere melodieën en onbevangen elektronica op een wijze die ook henzelf verrast. Hoe is dat zo plots gebeurd? 


Pianist: Fulco Ottervanger
Bassist: Lieven Van Pée
Drummer: Simon Segers 

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Vvk: 14 euro
  • Kassa: 16 euro
  • Kansentarief: 4 euro