Workshop fermenteren

Interactieve workshop niet enkel voor groentjes!

Je favoriete Ekerse Zadenbib heeft weer een fijne activiteit in petto... Wie doorheen het jaar zaden ontleende en in de tuin plantte, heeft tijdens de maand augustus als alles goed verlopen is een rijkelijke oogst om van te smullen. Wie in september zijn groentjes nog niet op heeft gekregen maar toch zin heeft de vruchten van zijn arbeid wat langer te bewaren, is tijdens deze workshop aan het goeie adres!

De workshop wordt gegeven door Liesbet Wouters van Santé. Liesbet werkt al jarenlang op kruidenkwekerij Sanguisorba en leerde daar de finesses van de plant- en kruidenkunde kennen. Met haar liefde voor de planten van het seizoen groeide ook de goesting om er op een authentieke manier mee aan de slag te gaan. Ze verwerkt kruiden, planten en een brede variëteit van gewassen met de technieken van vroeger en nu en komt zo tot bijzondere en originele producten.

In deze workshop ga je zelf aan de slag. In kleine groepjes krijg je eerst wat uitleg en proef je vervolgens van enkele fermentaties. Nadien is het aan jou om een eigen fermentatie te maken. Deze creatie kan je thuis verder rustig laten borrelen. Het resultaat is een gezonde smaaksensatie waar je nog lang van kan nagenieten.

Zelf meenemen:

  • snijplank
  • mes
  • schiller
  • mengkom
  • twee bokalen (1/2 liter)

De groenten, kruiden en specerijen worden voor jou voorzien!


volzet

volzet

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • standaardtarief: 10 euro
  • kassatarief: 12 euro
locatie
  • Bibliotheek Driehoek
  • Driehoekstraat 43
  • 2180 Ekeren