WinterWakker | Winterdorp

Kerstmarkt

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we op de tweede zaterdag van december een fantastisch winterdorp. Samen met de verenigingen zorgen we voor een onvergetelijke familiedag. Gezellig kuieren op de kerstmarkt omringd door mensen, pluizige dieren en warm vuur. Kinderen beleven dolle pret op nostalgische draaimolens en op verschillende plekken kan je genieten van muziek, theater en circus.

Enkele niet te missen activiteiten:
 
KERSTMARKT van 13 tot 21 uur / Kristus-Koningplein
Verbroederen rond het vuur
Naar jaarlijkse traditie nemen ook de Ekerse verenigingen en handelaars deel aan dit vrolijke kerstgebeuren. Kom gezellig kuieren langs de vele kraampjes en geniet van hapjes en drankjes, het vuur en vooral van elkaar.

SCHAAP ZACHT { 0+ } van 13 tot 21 uur / Kristus-Koningplein
Geen schaapjes tellen maar knuffelen.
Wakker blijven is de boodschap. Zelfs als je onze Walliser Zwartneusschapen wil tellen! Deze gehoornde viervoeters hebben een aaibaarheidsfactor om u tegen te zeggen. Dit Zwitserse oerras heeft een rustig en aanhankelijk karakter… echte knuffelschapen dus. Gezellig, wollig, warm!

IN ZWIJM DRAAIEN van 13 tot 21 uur / Kristus-Koningplein
Niet dromen, maar zweven
Droom jij soms ook van te kunnen vliegen? Blijf daar dan niet staan draaien, maak een ritje op de nostalgische draaimolens. Hoe sneller de molen draait, hoe hoger je zweeft. Voor de allerkleinsten voorzien we dit jaar nog een extra draaimolen.

CIRCUSDROME { 4+ } om 14, 16 en 18 uur / OLV Lourdes
Levita, het zwevende meisje
Toen Levita door een vogel bij Gabriël Costa werd bezorgd, leek zij een normaal mensenkind. Maar op een dag ontdekte Gabriël haar bovennatuurlijke gave. Komt dat zien!

RADIO OORWOOD om 14 uur / Akerzaal
Dierenconcert voor grote en kleine dieren
Radio Oorwoud, het felgebekte braakbalorkest voor wilde modderotters en modderige wildermissen, staat weer helemaal klaar om het podium op volledig biologisch verantwoorde wijze af te breken. De natuur en haar problemen krijgen een luide stem, maar wel op kindermaat… dansbaar, een beetje stout en vol humor.

MARSMANNEN MET HONGER om 13, 15 en 17 uur / OLV Lourdes
Buitenaards zotte kinderliedjes { 4+ }
Tine
Joris en Latzi Jones brengen een mix van zelfgemaakte en eeuwenoude kinderliedjes in de meest uiteenlopende talen en toonaarden. Let op, want voor je het weet staat de aarde op zijn kop!

KOORZANG van 13 tot 15 uur / Kapel
Opendeur bij de Lambertijntjes en Lambertijnen
De Lambertijntjes en de Lambertijnen zijn de twee jongste koren uit de C-korenfamilie. Zingend gaan zo doorheen het werkjaar met een wekelijkse repetitie op zaterdag, concerten, een koorweekend en iedere zomer het Koorkamp. De Lambertijntjes worden geleid door Hanne Adriaenssen en aan de piano zit Sofie Becuwe. De Lambertijnen worden geleid door Loore Nelen en Tom Johnson, aan de piano zit Miet Hegge.

TON VOL VUUR van 13 tot 21 uur / Kristus-Koningplein
Vuurke stook op het plein { breng een blok hout mee }
Is er iets sfeervoller dan bijpraten bij een brandend vuur? Samen met de vrienden van Cultuurstation Tracé voorzien we opnieuw onze WinterWakker vuurton. Geen hout, geen vuur. Breng gerust een blok hout mee en verwarm uw buur!

THE COVRETTES van 16 tot 18 uur / Akerzaal
Swing je warm
Oldtime  classics van onder meer Elvis,  Andrews  Sister, Roy Orbison... gecombineerd met moderne  hits van Billy  Eilish, Adele, Ed Sheeran. Explosief en dansbaar, telkens origineel en verrassend!

WINTERWAK@TAQUE van 20.30 tot 1 uur / Akerzaal { gratis – Covid Safe Ticket }
Wilde rave voor jong en oud
Dans de winterkoude uit je lijf! Maak je dus klaar voor een dansfeest waar de euforische Cirqueatsfeer na twee uitgestelde edities eindelijk nog eens voelbaar zal zijn.

Terugblik op de voorbije edities van WinterWakker


afgelast

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • Kristus Koningplein
  • Kristus Koningplein 1
  • 2180 Ekeren

bekijk ook in cc

WinterWakker | Marsmannen met honger

Buitenaards zotte kinderliedjes (4+)

za 11 dec 2021 - 13.00 uur

Tine Joris en Latzi Jones brengen een mix van zelfgemaakte en eeuwenoude kinderliedjes in de meest uiteenlopende talen en toonaarden.

WinterWakker | OUD LAND

de Brokkenmakers

za 11 dec 2021 - 14.00 uur

OUD LAND is een theatrale vertelling die je meeneemt naar een bijzonder stukje oud land. Laat je meenemen op een tijdreis die je alle hoeken, plekken en geheimen laat zien van dit mooie stuk natuur.
afgelast

WinterWakker | Radio Oorwoud

Kinderconcert voor grote en kleine dieren

za 11 dec 2021 - 14.00 uur

Radio Oorwoud staat al op de barricades sinds 2012. Opgericht door WWF en Hannelore Bedert groeide de band uit tot een lieveling van kinderen én ouders. Het recept is gekend, meezingers die oproepen tot actie voor het milieu.

WinterWakker | Circusdrome

Maharadja, de oriëntaalse wonderdokter

za 11 dec 2021 - 16.00 uur tot za 11 dec 2021 - 17.00 uur

Zuid-Afrikaanse of Braziliaanse variant, Delta of Omikron... Kan jij nog volgen? Om te vermijden dat jullie volledig de kluts kwijt geraken, hebben we ter vervanging van de voorstelling ‘Levita, het zwevende meisje’ een zeer speciale geneesheer uitgenodigd.

WinterWakker | The Covrettes

Sfeervolle 50s swing

za 11 dec 2021 - 16.00 uur

Zoek je een partyband met net dat tikkeltje extra? Deze aanstekelijke swingband brengt het beste van twee werelden. Oldtime classics van onder meer Elvis, Andrews Sisters, Roy Orbison...