©Jokko

WinterWakker | Winterdorp

Verenigingen verbroederen in en rond kasteel Veltwijck

De winter, een tijd om gezellig te cocoonen bij het haardvuur. Maar in Ekeren krijg je de kans niet om in te dommelen. Met een gevarieerd programma nodigen wij jou uit om tijdens de eindejaarsperiode zoveel mogelijk buiten te komen! Naar jaarlijkse traditie nemen ook de Ekerse verenigingen deel aan dit vrolijke kerstgebeuren. Kom gezellig kuieren langs de vele kraampjes, eet wat lekkers of bestel een warme drank, en geniet van het vuur en vooral van elkaar.

Zaterdag 14 december zorgen we samen met de verenigingen voor een onvergetelijke familiedag. Gezellig kuieren op de kerstmarkt (terug) inde dreef, onder de kale takken van bomen, omringd door vrolijke mensen, pluizige dieren en warm vuur. De kinderen beleven dolle pret op de nostalgische zweefmolen en in verschillende (circus)tenten kan je genieten van muziek, theater en vertellingen.

JEUK KIDZ | Kriebelend kinderconcert 5+
Prettig gestoorde kidzband die kinderen én ouders laat meedansen op de meest coole kinderhits van het moment. Mega Mindy, De Vogeltjesdans, Dimitri Vegas & Like Mike… Ok go!
> 14 uur ( vvk €2 / kassa €4 )

CIRCUSDOME | Teatro Metamorfoso ‘Ludmilla, the Gorilla Woman’ 8+
Voor je ogen verandert de beeldschone Ludmilla in een angstaanjagende gorilla. Een wereldwonder…
> Opgelet, 8+ en plaatsen zijn beperkt.
> 12, 12.30, 13, 13.30, 15,15.30,16 en 16.30 uur ( vvk €4 / kassa €6 )

CIRCALISSA | Dromen 5+
Wakker blijven, maar dromen mag! Geen show met wilde dieren, eerder visueel spektakel van magie, illusie en acrobatie.
> 13, 15 en 17 uur ( vvk 8 / kassa 12 )

SCHAAP ZACHT | Geen rendieren maar échte schapen
Als je deze schapen telt, blijf je sowieso wakker. Walliser Zwartneusschapen zijn aaibaar zacht en lekker wollig.
> doorlopend tot 18 uur ( gratis )

NOSTALGISCHE ZWEEFLMOLEN | Niet dromen, maar zweven
Droom ook jij dat je kan vliegen? Blijf daar dan niet staan draaien, maar maak een ritje op de nostalgische zweefmolen. Hoe sneller de zweefmolen draait, hoe hoger je zweeft.
> doorlopend tot 21 uur ( kassa €2 )

TEMPLE VAN DREEZEN VOETBAD | Dé kuur tegen wintertenen
Colin Temple en Jeroen Dreezen bedenken onder de noemer ‘Instituut voor Volkswarmte’ de gekste installaties: wellness, maar dan anders. Kom langs en laat je vermoeide voeten (eventjes) ontspannen.
> doorlopend tot 21 uur ( gratis )

SFERIG SPELEN | retro-kinderpark
De bedenkers van ’t Zoonlief Collectief gaan creatief aan de slag met recyclagemateriaal. Kom een kijkje nemen en leef je uit op de evenwichtton, het olievat-schommelpaard, het hoefijzerwerpen of de rekkentrekkers, kinkkerparcours. En misschien valt er wel een marshmellow te scoren.
> doorlopend tot 18 uur ( gratis )

TON VOL VUUR | Breng zelf een blok hout mee 12+
Is er iets sfeervoller dan bijpraten bij een brandend vuur? Samen met de vrienden van Cultuurstation Tracé vullen we opnieuw onze vuurton. Zonder hout, geen vuur. Dus breng gerust zelf een blok hout mee!
> doorlopend ( gratis )

BIJ JOS & MARIA | Levende kerststal
Bij deze voorstelling ontvangen Jos en Maria het publiek in hun Kerststal en laten de gasten nog één keer in de kribbe liggen. De engel Gabriël neemt met graagte een foto van dit heilige schouwspel. Zo hebben de genodigden meteen de ideale kerstkaart mee! Maria haar beste vriendin Magda (Leenaerts) laat u maar wat graag mee genieten van haar wel zeer opmerkelijke kerstkadootjes…
> doorlopend ( gratis )

FEEST IN DE TENT | Het dak gaat eraf!
Afsluiten doen we niet in stijl maar met een wild feest. In onze IJSBERG niemand minder op de affiche dan Back ’n Fourth Trio (Yes!), Along Comes Mary (No way!), Guy Swinnen Band (Echt?), Level Six (Feest!). Ga maar eens goed uit de bol, ja!
> 16 tot 1 uur ( gratis )

Terugblik op de voorbije edities van WinterWakker


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd

Extra

Voorverkoop voor bepaalde voorstellingen stopt op vrijdag 13/12 om 12 uur.