©Jokke

WINTERWAKKER

De winter, een tijd om gezellig te cocoonen bij het haardvuur. Maar in Ekeren krijg je de kans niet om in te dommelen. Met een gevarieerd programma dagen we je uit om tijdens de eindejaarsperiode zoveel mogelijk buiten te komen! Hieronder sommen we de evenementen van WinterWakker even voor je op. WinterWakker is een initiatief van het district Ekeren in samenwerking met 252 cc, bib Driehoek en vele Ekerse verenigingen.

Op zaterdag 30 november geven we op het Kristus-Koningplein het startschot van een warme eindejaarsperiode met Incontri#2, een magische vuurvoorstelling voor jong en oud. Naast magie is er ook ruimte voor comedy en muziek. Bert Gabriëls is er vroeg bij met zijn eindejaarsconference op vrijdag 6 december. De dag nadien geeft Stijn Van de Voorde de voorstelling ‘For Those About to Rock, I Salute You!’ (is jammergenoeg reeds UITVERKOCHT). Op 12 december vertelt Ekerse actrice Cami Moonen in bib Driehoek welke muziek er in haar platenkast staat. Circalissa mikt op “oohs” en “aahs” met een adembenemende circusvoorstelling op 13 december.

Je ziet hen opnieuw aan het werk tijdens het Winterdorp op 14 december. Samen met de Ekerse verenigingen maken we daar een onvergetelijke familiedag van. Kom gezellig kuieren op de kerstmarkt in de dreef, omringd door vrolijke mensen, pluizige dieren en warm vuur. Verwarm je koude tenen in ons grote voetbad of pik een kriebelend concert van de Jeukband mee. Kinderen beleven dolle pret op de nostalgische zweefmolen en in de (circus)tenten geniet je van muziek, theater of circus. Tip: bekijk het programma en reserveer vooraf je plaatsen. Afsluiten doen we met een wild feest. Haal je bretellen en dansschoenen nog eens boven voor een jazzy ‘Rock Around the Clock’ van Along Comes Mary.

Nadien geeft rocklegende Guy Swinnen (The Scabs) een zinderende liveshow. Level Six, een van de hipste partybands van het moment, kan je ongetwijfeld tot een danspasje verleiden.

Wie op tijd uitgeslapen is, is op zondag 15 december om 11 uur welkom in bib Driehoek voor een ontmoeting tussen dichters Delphine Lecompte en Koenraad Goudeseune. De ouderen (maar ook onze jongere accordeonfanaten) noteren zeker de dansnamiddag met Lissa Lewis & De Melando’s op woensdag 18 december.