The Ritual Night

De Hofleverancier vult de rekken met muziek, woord en kunst

Tijdens deze korte melancholische winterdagen is de nood aan gezelligheid en geborgenheid torenhoog. De Hofleverancier Jan Van Woensel nodigt je daarom uit op THE RITUAL NIGHT. We zoeken de intimiteit van een gezellig hoekje in Bib Driehoek op en laten ons vervoeren door live muziek, woord en kunst.

Te gast deze avond is Nonno, het muzikale ensemble van de Gentenaars Josefien Cornette en Thomas Van den Eynde. Nonno speelt langdurige improvissatiesessies op bijzondere locaties waarbij inbreng en participatie belangrijk zijn. Tijdens The Ritual Night voert Nonno een Bring Your Own Sound sessie. Ja hoor, je leest het goed: wie wil kan tijdens de sessie die plaatsvindt op de nieuwjaarsreceptie in de bib een eigen instrument meenemen en inpikken terwijl Josefien en Thomas voor de begeleiding zorgen. Je kan natuurlijk ook gewoon komen luisteren en genieten. Denk een beetje richting Velvet Underground & Nico in Andy Warhol's Factory maar dan nòg boeiender! Het wordt een gezellig muzikaal komen en gaan waar iedereen aan kan en mag deelnemen.

Die avond wordt er ook live poëzie voorzien door Gert Vanlerberghe, die naast dichter en romanschrijver ook presentator en organisator is van het Antwerps-Mechelse poëziepodium Ballonnenvrees. Zelf staat hij ook in binnen- en buitenland op de planken als dichter en slam poet: van Ieper over Groningen tot Hasselt. Hij won de laatste Podiumvlees poetry slam wedstrijd, reisde mee met de Poëziebus, zat bij Vitalski’s Stand-Up Tragedy en is performer en presentator op de nachten van VONK & Zonen. Alsof dat nog niet genoeg is, verzorgt Gert lyrics en vocals bij verschillende bands.

Ook het beeldende kunstenluik wordt onder de aandacht gebracht in de vorm van het POSTKAARTEN PROJECT. In de jaren ‘60 was “mail art” een nieuw fenomeen waarmee kunstenaars en collectieven met groeiende internationale bekendheid experimenteerden vaak met opzet in de schaduw van de kunstwereld. “Mail art”-kunstenaars vormden een subcultuur die het officiële kunstcircuit probeerde te vermijden en zelf de verspreiding op zich namen. Zo ontstond een alternatief artistiek parcours dat internationaal is blijven groeien en ondertussen vijf decennia overbrugt. Door een open call wil het project kleine kunstwerken verspreiden in Ekeren en tot ver buiten haar grenzen.

Deelnemende kunstenaars: Andrej Babenko, Reine Baeten, Barbara Bervoets, Maria Blondeel, Christine Clinckx, Bert Danckaert, Kristina Delmeire, Nina Demandt, Francis Denys, Marie Dhaese, Bert M. D'hooge, Ingrid De Vos, Johan Elst, Stefanie Geerts, Skye Gilkerson, Sien Godderis, Carina Gosselé, Karin Hanssen, Daniel Hencz, Niko Hendrickx, Jef Huysmans, Amke Ivens, Tlisza Jaurique, Pieter Jenes, Michael Laird, France LeJeune, Christophe Malfliet, Werner Paenen, Piero Passacantando, John Rausenberger, Charlotte Standaert, Karolien Soete, Bob Szantyr, Lore Vanelslande, Tine Van den Eynde, Wouter van de Koot, Bart Van Dijck, Valerie van Leersum, Lize Verlooy, Liesbet Waegemans, Emerald Rose Whipple, Marcus Zilliox


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis!
locatie
  • Bibliotheek Driehoek
  • Driehoekstraat 43
  • 2180 Ekeren

Extra

de sessie duurt in totaal 3 uur, maar je kan inpikken of afhaken wanneer je wil