We Traveled Across Seven Lakes

The Ritual Night

Tijdens deze korte melancholische winterdagen is de nood aan gezelligheid en geborgenheid torenhoog. De Hofleverancier Jan Van Woensel nodigt je daarom uit op THE RITUAL NIGHT. We zoeken de intimiteit van een gezellig hoekje in Bib Driehoek op en laten ons vervoeren door live muziek, woord en kunst.

Te gast deze avond is Nonno, het muzikale ensemble van de Gentenaars Josefien Cornette en Thomas Van den Eynde. Nonno speelt langdurige improvissatiesessies op bijzondere locaties waarbij inbreng en participatie belangrijk zijn. Tijdens The Ritual Night voert Nonno een Bring Your Own Sound sessie. Ja hoor, je leest het goed: wie wil kan tijdens de sessie die plaatsvindt op de nieuwjaarsreceptie in de bib een eigen instrument meenemen en inpikken terwijl Josefien en Thomas voor de begeleiding zorgen. Je kan natuurlijk ook gewoon komen luisteren en genieten. Denk een beetje richting Velvet Underground & Nico in Andy Warhol's Factory maar dan nòg boeiender! Het wordt een gezellig muzikaal komen en gaan waar iedereen aan kan en mag deelnemen.

Ook het beeldende kunstenluik wordt onder de aandacht gebracht in de vorm van het POSTKAARTEN PROJECT. In de jaren ‘60 was “mail art” een nieuw fenomeen waarmee kunstenaars en collectieven met groeiende internationale bekendheid experimenteerden vaak met opzet in de schaduw van de kunstwereld. “Mail art”-kunstenaars vormden een subcultuur die het officiële kunstcircuit probeerde te vermijden en zelf de verspreiding op zich namen. Zo ontstond een alternatief artistiek parcours dat internationaal is blijven groeien en ondertussen vijf decennia overbrugt. Door een open call wil het project kleine kunstwerken verspreiden in Ekeren en tot ver buiten haar grenzen. 

********** OPEN CALL **********

Ontwerp een postkaart-kunstwerk voor THE RITUAL NIGHT

Wie: iedereen mag inzenden! We maken geen onderscheid tussen amateur- en professionele kunstenaars of tussen jong en oud.

Deadline: bezorg ten laatste op maandag 15 januari 2018 je ontwerp.

Wat: het thema van het Postkaarten Project is “Ritueel / Herhaling”. We laten de kunstenaars vrij om dit persoonlijk in te vullen. Een ritueel kan van diepzinnige religieuze aard zijn, het kan gaan over een intieme uiting van diepmenselijke gevoelens van houvast, moed, verlossing of gemis, maar het kan ook een luchtig karakter hebben. Het ritueel streeft naar een tijdelijke hogere beleving, een manier om even los te komen van het dagelijkse leven. Herhaling kan een ritueel versterken of net doen afzwakken. Curator Jan Van Woensel nodigt je uit om na te denken over rituelen en herhalingen in hun eigen artistieke praktijk, onderzoek, passies en interesses, gezin, familie, vriendenkring en het leven in het algemeen. Voorzien zeker een korte motivatie bij je werk: hoe sluit jouw kunstwerk aan op het thema “Ritueel / Herhaling”?

Hoe: kunstenaars sturen ofwel een beeld fysiek of digitaal op. De correcte afmetingen van een standaard postkaart zijn 10,5cm x 14,8cm; een A6. Digitale bestanden dienen te worden verzonden in een ontwerp van hetzelfde formaat, via email in een JPEG bestand op 300 dpi voor optimale printkwaliteit. kunstenaars sturen maximum 5 werken in. Er is een selectieprocedure.

Email inzendingen: curator.janvanwoensel@gmail.com en vermeld in de titel POSTKAARTEN PROJECT.
Fysiek: stuur je ontwerp op een drager van het juiste formaat op naar 252 cc t.a.v. Hofleverancier Jan Van Woensel, Veltwijcklaan 252, 2180 Ekeren


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis!
locatie
  • Bibliotheek Driehoek
  • Driehoekstraat 43
  • 2180 Ekeren

Extra

de sessie duurt in totaal 3 uur, maar je kan inpikken of afhaken wanneer je wil