Van Papier

Workshop tekenkunst van barok tot vandaag

Tijdens de expo OffPaper biedt 252 cc op maat gemaakte workshops aan voor Rubensjes van 9 tot en met 12 jaar. Omdat 2018 het barokjaar is, pakt de stad uit met een gedurfd en overdadig programma dat oude en nieuwe barok doet clashen en borrelen. Geïnspireerd door deze kunststroming, gebruikt deze workshop de barokke tekenkunst als inspiratiepunt.

Na een rondleiding doorheen de expo OffPaper, trekken we zelf het atelier in voor een op maat gemaakte workshop waarin ze kennis maken met een aantal hedendaagse en gevestigde tekenvormen. De kinderen gaan zelfstandig aan de slag onder begeleiding van curator Vincent Surmont, kunsthistoricus en freelance curator uit Brussel die in 2013 het tentoonstellingsproject OffPaper oprichtte. Deze reeks van tentoonstellingen concentreert zich op hedendaagse tekenkunst en de diversiteit ervan doorheen de kunstgeschiedenis. Vincent is actief als gids en workshopbegeleider in Brusselse kunstencentra en verenigingen zoals WIELS, MIMA en Opera Capture Club.

 

Info
Prijs: gratis
Leeftijd: voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar 
Duur: 2 uur (rondleiding 45 minuten - workshop, 1 uur en 15 minuten)
Waar: 252 cc - cultuurcentrum Ekeren (kasteel Hof De Bist)
Materiaal: benodigdheden voor de workshop wordt voorzien door 252 cc. Elke deelnemer gaat naar huis met een werkje.
Werkwijze: ouders en begeleiders mogen aansluiten bij de rondleiding, maar worden gevraagd om tijdens de workshop te wachten in de bar.

 

Is barok helemaal jouw ding en heb je zin om nog meer te doen en te ontdekken? Neem snel een kijkje op de website van Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis!