VAN HIER

Met het label VAN HIER belichten we in dit programma allerlei artiesten die een onmiskenbare link hebben met Ekeren. Sommigen zijn hier geboren en getogen, anderen liepen hier school of werken hier. Onder dit label vind je sterke staaltjes lokaal talent terug!

Gaming en jij?

Lezing door Flemming Schrijvers

wo 24 okt 2018 - 20.00 uur

Omdat een goed gewaarschuwde ouder er twee waard is, legt Flemming je haarfijn uit waar je best op let bij de aankoop van computerspelletjes voor je kind.

Orgelfestival: Bach en zijn tijdgenoten

Liesbet Derese en Ben Van Nespen

vr 26 okt 2018 - 20.30 uur

Liesbet Derese (blokfluit) en Ben Van Nespen (orgel en klavecimbel) leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan het Lemmensinstituut. Zij brengen een programma met instrumentale parels uit de late barokperiode, die centreren rond Johann Sebastian Bach en tijdgenoten.

Orgelfestival: Orgelfietstocht

In de ban van de Ekerse pijpklanken

zo 28 okt 2018 - 15.00 uur

We bezoeken drie locaties waar u klank en uitleg krijgt van uiterst unieke instrumentaria.

Expo C

50 jaar koorleven in Ekeren

di 30 okt 2018 tot za 10 nov 2018

De expo 50 jaar C-koren in Ekeren vertelt niet alleen het verhaal van het verleden van de C-Koren, maar brengt een getuigenis van hoe samen zingen mensen generatie na generatie heen verbonden heeft. Kijk, luister en geniet mee van al dat koorplezier!

The Island Indoors

Maltese kunstkamer in een Ekers kasteel

vr 9 nov 2018 - 19.00 uur tot vr 30 nov 2018

In 2018 is de Maltese hoofdstad Valetta een heel jaar lang Europese Culturele Hoofdstad. De perfecte gelegenheid dus om hedendaagse kunst de Maltese grens over te laten steken tot helemaal in Ekeren!

Einde WO I : Bezette Stad, een ballon die barsten gaat

Cantando o.l.v. Luc Anthonis

vr 9 nov 2018 - 20.30 uur

Cantando herdenkt het einde van WOI met een hommage aan de dichtbundel van Paul Van Ostaijen. In dialoog met Hans De Weirdt werkte het koor een oratorium uit met liederen en teksten uit de dichtbundel ‘Bezette Stad’ van Paul Van Ostaijen.

Barokdebat

Open discussie over beeldende kunst

za 10 nov 2018 - 14.00 uur tot za 10 nov 2018 - 15.15 uur

We nemen tijdens een interactieve discussie het kunstenaarschap in Vlaanderen en Malta onder de loep. Wat zijn de verschillen en waar zitten de gelijkenissen? Curator Ann Laenen leidt het gesprek in goede banen.

Einde WO I : Remembrance Concert

Labore et Constantia

za 10 nov 2018 - 20.00 uur

Een aantal leden van het Koninklijk Harmonie-orkest Labore et Constatia Ekeren staken de muzikale koppen bij elkaar en creëerden een aantal nieuwe composities. een onvergetelijke avond vol muzikale en visuele verrassingen. We starten in de Lambertuskerk en dansen verder in de Akerzaal.

Clique Magique In-Team-Three

Ekeren, stad der dromen.

zo 11 nov 2018 - 19.30 uur

Clique Magique maakt van een gewone zondag, een magische zondag.

Flanders Harp Quartet

Raakt je gevoelige snaar

zo 18 nov 2018 - 11.00 uur

Laura De Jongh betoverde enkele jaren geleden Kasteel Veltwijck met een schitterend concert op de harp. Vandaag de dag maakt ze deel uit van een gloednieuwe Flanders Harp Quartet samen met Aurelie Viegas, Isabelle Matthyssens en Karen Peeters.

Henk Rijckaert - Maker | try out

Comedy Café

za 24 nov 2018 - 20.30 uur

Binnenkort komt Henk Rijckaert uit zijn kot, stapt opnieuw het podium op en vertelt je wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van je eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna je vinger afzagen en over brandwonden verzorgen.

Ballonnenvreest: HEDONISMUZ

Bombastische vergezichten in het kasteel der lusten

vr 30 nov 2018 - 20.30 uur

Met het barokkenfeest HEDONISMUZ wil Ballonnenvrees, het naargeesteskind van de Antwerpse dichter Gert Vanlerberghe de grenzen tussen de kunsten slopen. Hiervoor zocht en vond hij een bont allegaartje knettergekke podiumbeesten die pen, penseel en partituur, maar vooral ook elkaar, niet schuwen

VONKEN

Nocturne met lichtsculpturen

za 26 jan 2019 - 18.00 uur

VONKEN is een feeëriek lichtspektakel, een groots wandelevenement voor groot en klein, jong en oud. Hof De Bist wordt in een mysterieuze wintersfeer gehuld. De kunstenaars van Cultuurstation Tracé toveren ook dit jaar weer van alles uit hun atelier.

Dichter & Dichter

Poëzie met Anne Meerbergen en Hilde Keteleer

zo 27 jan 2019 - 11.00 uur

Één bib, twee dichters, een matinee vol gezellige poëzie. Anne Meerbergen volgde Literaire Creatie in Ekeren en poëzie aan de Schrijversacademie in Antwerpen

Soe Nsuki & Thomas Smith

Comedy Café

vr 15 feb 2019 - 20.30 uur

Een comedyavond in Kasteel Hof De Bist om U tegen te zeggen. Soe Nsuki en Thomas Smith geven alvast kleur aan het programma.

Kugoni Trio

Belgische meesters staan centraal

zo 17 feb 2019 - 11.00 uur

Kugoni Trio is een jong en uniek ensemble ontstaan aan het Conservatorium van Brussel. Kurt Bertels (saxofoon), Bert Koch (piano) en de Ekerse Nicolas Dupont (viool) maken energieke kamermuziek, verrassend klassiek en fris 20ste en 21ste-eeuwse repertoire.

Matthias Van de brul & Charlotte Wellens

Platonov

vr 22 feb 2019 - 20.30 uur

e jonge speler-maker Matthias Van de brul ontbeent Tsjechov’s lijvige werk Platonov en voert vier personages op die heen en weer strompelen tussen dronkenschap en ontnuchtering.

Expeditie Ekeren / Rozemaai

Culturele en culinaire ontdekkingstocht

za 23 feb 2019 - 14.00 uur

Vanaf januari 2019 horen de wijken Rozemaai en Schoonbroek officieel bij het district Ekeren. Daarom zochten wij voor jullie naar interessante locaties in deze buurt en overstelpen we je met artistiek talent uit deze regio.

Clique Magique In-Team-Three

Ekeren, stad der dromen.

za 23 feb 2019 - 19.30 uur

Clique Magique maakt van een gewone zondag, een magische zondag.

Clique Magique Kids Show II

Magische zondagen voor de kleintjes

zo 10 mrt 2019 - 14.30 uur

Goochelen is de manier bij uitstek om sprookjes echt tot leven te laten komen.

Open repetitieweek

Smeer je keel en zing mee met de C-koren

ma 11 mrt 2019 tot za 16 mrt 2019

In maart komen nachtegalen aan hun trekken in Hof De Bist! De C-koren bestaan 50 jaar en dat wordt gevierd met een open repetitieweek. We openen we de deuren voor Ekers zangtalent en geven je de kans om mee te komen genieten van de open repetities onder professionele begeleiding.

Clique Magique In-Team-Three

Ekeren, stad der dromen.

zo 28 apr 2019 - 19.30 uur

Clique Magique maakt van een gewone zondag, een magische zondag.

Expeditie Ekeren / Hagelkruis

Schatten in verborgen woonkamers

za 18 mei 2019 - 19.00 uur

We trekken de Hagelkruis wijk in en selecteerden voor jullie een aantal interessante verborgen pareltjes van huiskamers.

Jeron Dewulf's Comedy Weekend

Survival of the Fattest | dernière

vr 24 mei 2019 - 20.30 uur

Het Ekers comedywonder Jeron Dewulf liet tv kijkend Vlaanderen schaterlachen tijdens aflevering van Foute Vrienden & Advocaat van de Duivel. Ruim twee jaar tourde hij met zijn tweede avondvullende voorstelling Survival of the Fattest langs menig cultuurcentrum. Hoogtijd om af te sluiten in stijl!

Jeron Dewulf's Comedy Weekend

Roodkapje en Dewulf | try out

za 25 mei 2019 - 20.30 uur

Het Ekers comedywonder Jeron Dewulf liet tv kijkend Vlaanderen schaterlachen tijdens aflevering van Foute Vrienden & Advocaat van de Duivel. Ruim twee jaar tourde hij met zijn tweede avondvullende voorstelling Survival of the Fattest langs menig cultuurcentrum. Hoogtijd om af te sluiten in stijl!