In het voorjaar 2018 brengt Vincent Surmont, curator van OffPaper, een nieuw hoofdstuk van dit tekenkunstproject naar Ekeren. Sinds 2013 richt Offpaper zich op hedendaagse tekenkunst en biedt het zo een platform aan jonge artiesten die de tekenkunst als een onmisbaar deel van hun kunstpraktijk zien. Elk op hun eigen manier onderzoeken de jonge artiesten de mogelijkheden en grenzen van de tekenkunst in hun werk.

Het medium bij uitstek blijft de tekening, maar vaak zoeken de kunstenaars het experiment en de vernieuwing op. Ze maken gebruik van nieuwe procedés en geven nieuwe functies aan de tekening. Linnen als ondergrond, performances als tekeningen, tatoeages als kunst… Het is duidelijk dat tekenen zich niet meer beperkt tot voorbereidend schetsen, tot potlood op papier.

In het hele kasteel worden bijzondere settings gecreëerd met installaties waarin het werk van elke kunstenaar wordt blootgelegd en uitgelicht. Tijdens de vernissage vinden er performances plaats die ook later in de expo te zien zullen zijn.

Deelnemende kunstenaars zijn o.a.: Eva Betjes, Tat Blondé, Fia Cielen, Line Haseldonckx, Wim Muyllaert en Stav Yeini & Nimrod Astarhan.

Tijdens de expo biedt 252 cc een gratis workshop aan voor kinderen van 9 tot 12 jaar op zaterdag 10 maart. Omdat 2018 het barokjaar is, pakt de stad uit met een gedurfd en overdadig programma dat oude en nieuwe barok doet clashen en borrelen. Geïnspireerd door deze kunststroming, gebruikt deze workshop de barokke tekenkunst als inspiratiepunt. Schrijf op tijd in, want de plekjes zijn beperkt!

 

Vernissage: zondag 4 maart vanaf 16 uur
Finissage: donderdag 29 maart vanaf 16 uur
Openingsuren: van dinsdag tot en met zaterdag van 14 tot 17 uur


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis!

Extra

Vernissage: zondag 4 maart vanaf 16 uur
Finissage: donderdag 29 maart vanaf 16 uur
Openingsuren: van dinsdag tot en met zaterdag van 14 tot 17 uur