Stille Nacht

Max Last & Labore Et Constantia

Een lokale harmonie, een verjaardag en een herdenking, een alom bekend maar door iedereen verzwegen geheim, en nog maar één laatste repetitie voor het kerstoptreden! Dat is de insteek voor ‘Stille Nacht’, een zwarte komedie waarin de ogenschijnlijk kleinburgerlijke moeilijkheden van de leden komen bovendrijven, alleen op het verkeerde moment.

François is te laat. Rollen moeten verdeeld worden en muziek gerepeteerd maar Irma wil trakteren en Margje zou voor het eten zorgen, maar waar zij de hele dag is geweest weet niemand. Irma aast al lang op de rol van de maagd Maria, en Arno wil wel kindeke Jezus spelen. Wanneer een effectieve Maria als een deus ex machina op de repetitie verschijnt, breekt de voorgehouden spiegel in duizend stukken. De fanfare is al weken klaar en zet ongevraagd in als de ruzie te hoog oploopt …

Stille Nacht is een kerststuk dat dat zich afspeelt in de Akerzaal en in samenwerking met de Ekerse harmonie Labore et Constantia. Het stuk ademt de sfeer van het plattelandsleven in de lage landen, het typische ons-kent-ons. Maar of we elkaar werkelijk willen kennen is maar zeer de vraag. Als het erop aankomt is de enige manier om de aandacht van een eigen geheim te houden, de aandacht op die van een ander te leggen.

Stille Nacht wordt de tweede productie van de vernieuwde ploeg van Max Last, met o.a. acteurs/theatermakers Elsa van Dijk, Jonas Van Thielen, Laurian Callebaut, Matthias Van de brul en Koen Monserez als vaste kern. Na ‘Spinnenmetenknippen’, ‘Niks is wat het lijkt’ en ‘Duizend dingen achter deuren’ bouwt het gezelschap met ‘Stille Nacht’ verder op de eigen traditie door weer op een bijzondere locatie te spelen.

 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk: 14 euro
  • kassa: 16 euro
locatie
  • Ekers Hof
  • Groot Hagelkruis 6/1
  • 2180 Ekeren

Extra

Tekst: Elsa van Dijk 
Muziek: Jelle Vansieleghem en Labore Et Constantia 
Spel: Laurian Callebaut, Esther de Koning, Isabel Leybaert, Koen Monserez, Elsa van Dijk en Jonas Van Thielen / Matthias Van de brul
Dramaturgie: Stefanie Lambrechts 
Eindregie: Vital Schraenen
Productie: Max Last in coproductie met Translab Muziektheater Transparant, Perpodium en 30CC

Met de steun van Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

www.maxlast.be