Muziek in de Wijk

The Yuccas + Wesli

Zwoele zomeravond met lokaal en internationaal talent!

Een zomer lang muziek in de stad. De karavaan van Muziek in de Wijk houdt dag na dag halt op de gezelligste pleinen of parken en zorgt overal voor ambiance. Met muzikanten van over de hele wereld en talent van dicht bij huis. Muziek in de Wijk is een feest voor de hele buurt en iedereen die mee aan tafel of op de dansvloer wil aanschuiven.

Het hoofdprogramma wordt aangeboden door de Zomer van Antwerpen. Lokale helden verzorgen het voorprogramma. Doorlopend is er ook een uitgebreid kasteelterras. In samenwerking met lokale verenigingen verzorgen we drankentoog. Voor hen was het ook een bizar jaar!

19.30 uur | The Yuccas
Bij de samenstelling van het programma van Muziek in de Wijk gaan we elk jaar op zoek naar nieuw lokaal talent. The Yuccas zijn de kersverse band met drummer Vic Loos. Zelf hebben ze nog geen beschrijving voor hun muziek laat staan een bio. Maar wij horen alvast een interessante mix van psychedelische pop/rock met invloeden van jazz en funk. Drums, bass en twee gitaren zorgen voor atmosferische soundscapes met groovy tempowisselingen. Deze jonge honden zijn nog maar pas bezig maar speelden al live in Café Velodroom, Oud Antwerpen en Patio Donk. Feel the groove!

21 uur | Wesli (Haiti/Canada)
Zijn allereerste gitaar maakte Wesli uit een oliebidon en met snaren van visdraad. Geboren in Port-au-Prince in Haïti groeide hij op in een muzikaal gezin met acht kinderen. Muziek was zijn tweede natuur, zijn ‘food for the soul’. Een manier om weg te blijven van het geweld en de miserie in de ghetto’s, waar hij opgroeide. In 2001 ruilde hij Haïti in voor Montréal. Vandaag toert deze Haïtiaans-Canadese gitarist en singer-songwriter de wereld rond. Hij won de prestigieuze Juno Award voor beste album uit de wereldmuziek. Hij weet een grote groep getalenteerde Canadese en internationale muzikanten rond zich te verzamelen. Zijn muziek heeft wortels in de Haïtiaanse voodoo, voeg daar rara styles, afrobeat en hiphop aan toe. En je bent bij de unieke sound van Wesli. Een feest voor het oor.

WESLI Konsa'l Maché Featuring J Perry & Mikaben


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis!

Extra

Gratis toegang.

Drank- en eetjetons met cash en bankcontact.