Muziek in de Wijk

REY + Jembaa Groove

Zwoele zomeravonden met lokaal en internationaal talent!

Een zomer lang muziek in de stad. De karavaan van Muziek in de Wijk houdt dag na dag halt op de gezelligste pleinen of parken en zorgt overal voor ambiance. Met muzikanten van over de hele wereld en talent van dicht bij huis. Muziek in de Wijk is een feest voor de hele buurt en iedereen die mee aan tafel of op de dansvloer wil aanschuiven.

Het hoofdprogramma wordt aangeboden door de Zomer van Antwerpen. Lokale helden verzorgen het voorprogramma. Doorlopend is er ook een uitgebreid kasteelterras. In samenwerking met lokale verenigingen verzorgen we drankentoog. Voor hen was het ook een bizar jaar!

19.30 uur | REY
Opgericht in 2017 door An Cornillie (zang), Bart Barbier (gitaar/zang) en Erik Geeraerts (bas), maakt en brengt REY eigen muziek en zet de geweldige traditie van de grote singer/songwriters voort. Acoustische popmuziek, gebaseerd op een solide basis, met een vleugje blues, rock, vintage soul en folk. “Als een song overeind blijft op enkel gitaar en zang, dan weet je dat je een goeie hebt.” Bart Barbier groeide op in Ekeren-Donk. Op 23 januari stonden ze in de finale van de KIKH Music Ralley en werden als winnaar verkozen door de vakjury! Dat moet gevierd worden!

21 uur | JEMBAA GROOVE (Ghana/Germay)
Deze twee muzikale nomaden ontmoetten elkaar als bij toeval aan de kleuterschool van hun zoontjes. Wanneer ze ontdekken dat ze dezelfde muzikale taal spreken, ontstaat Jembaa Groove. Rond zich weten ze de beste Berlijnse muzikanten te verzamelen. En zo is deze afro-soul groep met een uniek geluid klaar om de wereld te veroveren. De zevenkoppige band mixt een jazzy sound met de traditionele West-Afrikaanse muziek uit Ghana en Mali. Maar ook de soul ritmes en de baritonakkoorden van het zwarte Amerika uit de jaren zeventig zijn niet ver weg.

Jembaa Groove - Bassa Bassa (Official Live Session)


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis!

Extra

Gratis toegang.

Jetonverkoop met cash en bankcontact.