Een handmade update van het bekende sprookje van Andersen. Hilarisch snaterend en taterend toneel vol dolle livemuziek en zotte poppen. Een nest eendenkuikens kruipt uit het ei, maar er is me daar toch één mottigaard bij… pluizig en geel, ranzig en scheel. Moeder eend fronst: is dat er ook ene van mij?

De wervelende opgenomen vertelstem van Warre Borgmans neemt je mee langs waterpartijen, naar brekende eierschalen, rietveldjes en verdoken vijanden. Bo Spaenc (live muziek, audio-, stemmetjes- en geluidskwaakzalverij) en Milly Jennes (poppen- en objectengefladder) duikelen onder in dit vertrouwde verhaal. Ze toveren deze breekbare klassieker om tot een dolkomisch nest vol frisse twists en verrassende vondsten voor oren en ogen.

Bo Spaenc maakt swingend muziektheater voor kids. Jarenlang was hij artistiek leider van Muziektheater de Kolonie. Hij maakte ook alle muziek en geluidjes voor Bumba en richtte de Chain Gang op (voorloper Het Geluidshuis). Milly Jennes is poppenmaakster/speelster op internationaal niveau. Het Ei is het pop-upverbond tussen deze drie artiesten met een groot en zot hart voor kleuters. 

Trailer


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • -18 vvk: 6 euro
  • kassa: 9 euro
  • vvk: 8 euro

Extra

Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest en Schouwburg Noord - Antwerpen