Mozart & Mercury

Babbelconcert met Marc Erkens

Wie is Marc Erkens?

 

U kent hem wellicht van zijn spitse masterclasses muziek in het Canvas-programma Culture Club en van zijn snedige commentaren bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Of misschien hebt u zijn boek ‘Als muziek … spreekt’ gelezen?

Dan weet u dat Marc Erkens niet meer nodig heeft dan een piano om de muzikale geheimen, achtergronden en anekdotes van bekende songs en muziekstukken hoorbaar te maken voor een breed publiek.

 

(U kent Marc Erkens misschien van op Canvas of Klara waar hij af en toe te gast is. "Ik ben een pianist-verteller die muziek via een piano naar mensen toe brengt. Tot voor kort was ik docent aan LUCA School of Arts, het voormalige Lemmensinstituut waar ik nu nog steeds als gepensioneerd vrijwilliger voor aan de slag ben. )

 

 

Mozart & Mercury (in short)

 

Hebben Wolfgang Amadeus Mozart en Freddy Mercury - naast het feit dat ze in hun tijd allebei uiterst succesvolle muzikanten zijn geweest - iets met elkaar gemeen? Neen?

Marc Erkens beweert van wel.

Natuurlijk klinkt hun muziek helemaal anders. Tenminste, op het eerste gezicht.

Maar dat je ernaar blijft luisteren, telkens opnieuw, daar is een reden voor.

Nieuwsgierig geworden?
 

Natuurlijk, want zoals alleen hij dat kan, neemt Marc Erkens je mee op een vertellende en vergelijkende luistertocht met heerlijke bewerkingen voor piano van Mozarts orkestmuziek en Mercury’s composities voor rockband. En uiteraard zullen de beroemde veertigste symfonie en ‘Bohemian Rhapsody’ daarin niet ontbreken.

Episch luistergenot !


volzet

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd