‘Farfelu’ betekent zoveel als maf, bizar, extravagant. In deze voorstelling gaan we dan ook voor gek, gekker, gekst! De gevatte interactie tussen multi-instrumentalist Rémi Decker en de geprojecteerde animatiefilmpjes maakt van ‘Farfelu’ een next level cineconcert.

Er  passeert een parade van vreemde figuren, zotte machines en bizarre beestjes. Ze worden tot leven gewekt met gebonk, gepiep, getsjak, geflatsj, en andere klanken die muzikant Rémi Decker uit z’n mouw schudt. Je ogen zullen je oren niet geloven, maar dit gebeurt allemaal live!

De live soundtrack wordt gebracht door - intussen specialist in het genre - Rémi Decker. Als one man band matcht hij geluid en beeld op uitgekiende wijze en brengt zo niet alleen groots muzikaal spel, maar tevens een intieme precisie die de zintuigen streelt. We horen invloeden uit traditionele folk en bruitage, alsook abstracte klanken. De multi-instrumentalist switcht tussen doedelzak, gitaar, banjo, fluiten, slagwerk, duimpiano, en af en toe blaast hij zelfs op een rietje!

Beatriz Bagulho rijgt de uitgekiende selectie van de origineelste animatiefilmpjes (2D, 3D, stopmotion) aaneen middels nieuwe visuals. Daarin verschijnt een geanimeerd alter ego van Rémi die de symbiose tussen beeld en live performance compleet maakt.

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • -18 vvk: 6 euro
  • vvk: 8 euro
  • -18 kassa: 8 euro
  • kassa: 10 euro

Extra

Voor iedereen vanaf 5 jaar

Muziek en muzikale uitvoering: Rémi Decker
Visuals: Beatriz Bagulho
Assistentie animatie: Laura Miranda Moreno
Decor: Arthur De Vuyst en Wouter Van Looy
Techniek: Arthur De Vuyst

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met JEF Festival.
Met de steun van Vlaanderen en Cultuurcentrum Het Gasthuis.