Vlaanderen Feest

Volksfeest met pleinconcerten en wielerkoers

Ook dit jaar vindt de Twee Districtenpijl plaats, een wielerkoers van Deurne naar Ekeren. De renners starten dit jaar in Deurne en komen aan ter hoogte van het Kristus-Koningplein. Concreet vinden er twee wedstrijden plaats. Tussen de sportpresentaties door kan je in het kader van de Vlaamse feestdag genieten van concerten op het Kristus-Koningplein. Op de affiche dus bands met een gemeenschappelijke factor: de Nederlandse taal.

13:00 > start pleinfeest
14:00 > wedstrijd heren
14:00 > optreden Kaai Man
15:40 > prijsuitreiking heren
16:00 > optreden Lenny & de Wespen
16:15 > wedstrijd dames
17:50 > prijsuitreiking dames
18:30 > optreden Cleymans & Van Geel

Samen met de Royal Antwerp Bycle Club ‘Het Klein Verzet’ nodigen we iedereen uit om zondag te komen kijken naar de koers. De toegang is gratis. Spreek dus af met vrienden en kom samen genieten. Hopelijk dit jaar een feest zonder coronarichtlijnen én zonder storm!KAAI MAN
Fred Verhaegen, die we kennen als boegbeeld van Mambo Chillum en de blues- en rootsband Durango, brengt met zijn nieuwe alter ego Kaai Man Nederlandstalige nummers die hij zelf omschrijft als ‘Nederswamp’ recht uit het hart, doorspekt met hoop en geloof en een vleugje medeleven. Op 13 mei 2022 verscheen zijn debuutalbum ‘Overkant’ (waar ‘Op Zoek’ van afkomstig is. Het nummer gaat over het gevecht tegen verveling en leegte, verlangen en verleiding en de drang naar meer. Terwijl zingeving en spiritualiteit hier en nu, om de hoek schuilen.) Enkel vergezeld van gitaar, banjo en mondharmonica gaat hij het publiek te lijf.

LENNY & DE WESPEN
Groot feest in 2022 want Lenny en zijn Wespen staan 20 jaar op de planken! Lennaert Maes is een straffe kerel. Na vijf langspelers en twintig singles is het tijd voor een overzicht van hem en zijn band. (Van ‘Meneertje Nee’, het eerste nummer dat de radio haalde en in één adem op de Kleinkunstkollektie belandde, over de populaire ballad ‘Als het kan’ tot hun top-10 singles ‘Hey Marie’, ‘Einde van de rit’, ‘Blij’ en ‘Alles gaat goed’. Tijd om een ode te brengen aan … zichzelf, en dankjewel te zeggen tegen fans en publiek.) De tournee ‘20 Jaar L&dW’ brengt naast de hits ook een selectie van eigen lievelingsliedjes. Bij de tour verschijnt een overzichtsalbum met daarop ook enkele nieuwe singles.

CLEYMANS & VAN GEEL
Jelle Cleymans en Jonas Van Geel kennen elkaar sinds hun twaalfde en zijn echte bloedbroeders. Naast hun liefde voor acteren, op televisie en in musicals, delen ze ook een passie voor muziek en entertainen. Wat ooit begon als een oudejaarsavondgrap groeide uit tot een van de vaste waarden op de Vlaamse podia. Al meer dan 15 jaar staan ze samen op de planken met ondermeer hun Nederlandstalige coverband. Deze groep ontpopte zich al snel tot één van de vaste waarden op talloze binnen- en buitenpodia. Met een mix van onverwoestbare songs en de nodige dosis humor, maakte Vlaanderen kennis met Cleymans & Van Geel. Een feest om niet te missen!


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • Kristus Koningplein
  • Kristus Koningplein 1
  • 2180 Ekeren

Extra

Concerten zijn gratis.