Veltwijcklaan 222, 2180 Ekeren (Tracé Cultuurstation)

Kristina Embregts vervaardigt zilverkunst, artistieke juwelen en sieraden uit zilver en goud. Daarnaast maakt ze ook installaties, schilderijen en beeldhouwwerken. De rode draad doorheen haar creaties is hergebruik, duurzaamheid en recyclage met inspiratie uit de natuur en de urban omgeving.

Naast de artistieke opleidingen schilderen en beeldhouwen heeft Embregts een passie voor het ontwerpen en vervaardigen van juwelen geërfd. De interesse voor deze toegepaste kunst kreeg ze waarschijnlijk al mee van haar vader, die jarenlang naam maakte als goudsmid en horlogemaker in Antwerpen/Hoboken, ook onder de naam Embregts (uurwerken-juwelen-brillen).

Toen haar moeder overleed en ze een deel van haar juwelen erfde – vaak gemaakt door haar vader – raakte ze gepassioneerd door het oude ambacht. “Ik ging geëngageerd een vakopleiding volgen en wilde vertrouwd geraken met de verschillende technieken. Al blijf ik enorm graag schilderen en beeldhouwen, er is nu ook het juweelontwerp dat me uitdaagt. In Antwerpen opgegroeid, werd ik omvergeblazen door de glitter en glamour van de juwelierszaken in de stationsbuurt,  waar ik school liep. Vaak zat er in mijn boekentas een herstelling die ik moest binnenbrengen, of een briefje met een nr. dat ik moest ophalen in het Joodse kwartier.  Het was sowieso altijd  spannend en fascinerend. Als 6-jarig meisje was ik een geheime bode met goud in haar boekentas. Ik mocht er met niemand over praten van vader.”

Momenteel vervaardigt de kunstenares eigen werk onder het label met haar naam of initialen KE.

kris.embregts@gmail.com
https://www.kristina-embregts.be/aboutPraktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

Veltwijcklaan 222, 2180 Ekeren (Tracé Cultuurstation)