Karel Vernaillen & Isabel Fredeus

GLASKUNST

Veltwijcklaan 74, 2180 Ekeren

Karel Vernaillen volgde een opleiding glasrestauratie. Veel mensen kennen hem als actieve kracht bij cultuurstation Tracé. Sinds enkele jaren legt hij zich ook toe op installaties en schilderkunst. Tijdens de atelierroute kan je in zijn atelier ook werk van collega Isabel Fredeus bewonderen.

Isabel Fredeus (1991) is een visuele kunstenaar die woont en werkt in Antwerpen. Ze werkt met verschillende media zoals installatie, beeldhouwen, video en interventies. Fredeus is hoofdzakelijk geïnteresseerd in materialen die elastisch, manipulatief en flexibel zijn van aard. Binnen haar artistieke praktijk tracht ze signalen te volgen en vervolgens de oorsprong van hun aantrekkingskracht te onderzoeken. Door deze werkwijze werkt Fredeus vooral procesgericht. Ze begon haar artistieke praktijk als schilder en denkt nog steeds binnen dit kader. Ze focust zich voornamelijk op natuurlijke processen en de symboliek die ze creëren. Ze beschouwt haar atelier als een plek waar ze verschillende methodieken en materialen kan verkennen. Een atelier waar ironie hand in hand gaat met spiritualiteit en wetenschappelijke benaderingen worden geconfronteerd met poëtische lagen.

Isabel behaalde een masterdiploma in Vrije Kunsten en een Master in Onderzoek in Kunst en Design in Sint-Lucas Antwerpen. Haar werk werd ondermeer getoond in Intershop, Leipzig (DE), Extra City Kunsthal (BE), Middelheim Museum, M KHA. In 2015, was ze een resident in Villa Ruffieux residence, Sierre (CH).

Ze won De ‘Lucas award 2015’, uitgereikt door Sint-Lucas Antwerpen. In 2018 won ze de ‘Middelheim Museum Young Artist Prize’ uitgereikt door the Middelheim Promotors, Antwerpen. Ze won ook de publieksprijs met haar kunstwerk 'Under The Weather' dat een half jaar tentoongesteld is geweest in het Middelheim Museum, Antwerpen (BE).

Isabel woont momenteel in Kapellen en deelt een atelier in Mariaburg. Tijdens deze atelierroute toont ze glaswerk in het atelier van Karel Vernaillen.

karelvernaillen@gmail.com
isabelfredeus@hotmail.comPraktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre