Muziek in de Wijk

Rumbaristas + JWLDMS & FTO liveband

Een zomer lang muziek in de stad. De karavaan van Muziek in de Wijk houdt dag na dag halt op de gezelligste pleinen of parken en zorgt overal voor ambiance. Met muzikanten van over de hele wereld en talent van dicht bij huis.

Muziek in de Wijk is een feest voor de hele buurt en iedereen die mee aan tafel of op de dansvloer wil aanschuiven. Het hoofdprogramma wordt aangeboden door de Zomer van Antwerpen. Lokale helden verzorgen het voorprogramma. Doorlopend is er ook een uitgebreid kasteelterras. Opgelet, tante Corona heeft haar regels. Dus we doen het voorlopig rustig aan. Jammer genoeg geen uitgebreide BBQ dit jaar, wel een frietkraam en ijskar voor de snelle hap.

JWLDMS & FTO Band | 19.30 uur
De Antwerpse zangeres JWLDMS, alias Julie Daems, omschrijft haar stijl als ‘Newsoul’. In 2020 bracht ze haar eerste project als solo artieste uit. Met ‘The 307 EP’ kreeg ze airplay op Studio Brussel en stond ze afgelopen jaar op podia (livestream) zoals Arenberg, Trix, OLT Rivierenhof en De Roma. Door corona werden de live plannen van JWLDMS even on hold gezet en werkte ze aan haar concertfilm met live band en dansers, die werd gereleased op 3 juli 2021. Een belangrijke waarde voor JWLDMS is haar samenwerking met de FTO liveband. Een volledig vrouwelijke live band met wie ze de live-arrangementen schreef. Ideaal voor fans van YEBBA, Jazmine Sullivan, Etta James en Jill Scott. De Female Take Over liveband bestaat uit Isy Baeyens (Ekeren) op gitaar, Engel Peet op drums, Léa Kadian op bass en Shelby Dhondt op keys. Geniet met volle teugen van deze unieke girlpower!

RUMBARISTAS | 21 uur
De Spaanse Willy Fuego haalt vanuit Borgerhout de wereld binnen met een in- tense mix van Siciliaanse tarantella, Colum- biaanse cumbia, hier en daar een vleugje ska & balkan en natuurlijk de Cubaanse rrrruuumbaaa! Wat wil een mens nog meer? Rumbaristas is een zuiders én zomers feest. Wie weet mag er tegen dan gedanst worden in Hof De Bist?


Praktisch

genre

Extra

In samenwerking met lokale verenigingen verzorgen we de drankentoog. Voor hen was het ook een bizar jaar. WIl je zeker zijn van je plek, kom dan zeker op tijd. Zitplaatsen zijn beperkt.