Muziek in de Wijk

Pamela Badjogo + Onanza

Een zomer lang muziek in de stad. De karavaan van Muziek in de Wijk houdt dag na dag halt op de gezelligste pleinen of parken en zorgt overal voor ambiance. Met muzikanten van over de hele wereld en talent van dicht bij huis.

Muziek in de Wijk is een feest voor de hele buurt en iedereen die mee aan tafel of op de dansvloer wil aanschuiven. Het hoofdprogramma wordt aangeboden door de Zomer van Antwerpen. Lokale helden verzorgen het voorprogramma. Doorlopend is er ook een uitgebreid kasteelterras. Opgelet, tante Corona heeft haar regels. Dus we doen het voorlopig rustig aan. Jammer genoeg geen uitgebreide BBQ dit jaar, wel een frietkraam en ijskar voor de snelle hap.

ONANZA | 19.30 uur
Huismus. Podiumbeest. Wereldreiziger. Trouwe hond. Als Onanza vindt Onan Van de Weyer zichzelf voor het eerst uit als singer-songwriter. Hij weigert daarbij te kiezen tussen funkrock en kleinkunst. De buren kunnen zijn Nederlandstalige liedjes al meezingen. Waarschijnlijk hebben de elektrische gitaren daar iets mee te maken. Aangemoedigd door Jonas Winterland en Lenny (en de Wespen) brengt hij ze nu van zijn zolderkamer naar het podium, bijgestaan door drummer Filip Van Laer. Als gitarist van Quinteto Astor liet Onan in het verleden zijn publiek geregeld een traantje wegpinken. Met El Juntacadáveres zette hij dan weer menig festival op zijn kop. Deze keer bouwt hij met Onanza een feestje voor de ziel én raakt hij een gevoelige snaar.

PAMELA BADJOGO | 21 uur
Je hoorde Pamela misschien al in de liedjes van de tekenfilm Kirikou, of je was op de slotceremonie van de Africa Cup waar ze zong, of je zag haar met Salif Keita of Oumou Sangare. Deze vrouwenactiviste/ microbiologe zong tijdens de lockdown een heel album vol, en gaat daar nu met plezier mee op tournee. Afro-pop met een hoek af.


Praktisch

genre

Extra

In samenwerking met lokale verenigingen verzorgen we de drankentoog. Voor hen was het ook een bizar jaar. WIl je zeker zijn van je plek, kom dan zeker op tijd. Zitplaatsen zijn beperkt.