Muziek in de Wijk

Tutu Puoane + Trosduif

Een zomer lang muziek in de stad. De karavaan van Muziek in de Wijk houdt dag na dag halt op de gezelligste pleinen of parken en zorgt overal voor ambiance. Met muzikanten van over de hele wereld en talent van dicht bij huis.

Muziek in de Wijk is een feest voor de hele buurt en iedereen die mee aan tafel of op de dansvloer wil aanschuiven. Het hoofdprogramma wordt aangeboden door de Zomer van Antwerpen. Lokale helden verzorgen het voorprogramma. Doorlopend is er ook een uitgebreid kasteelterras. Opgelet, tante Corona heeft haar regels. Dus we doen het voorlopig rustig aan. Jammer genoeg geen uitgebreide BBQ dit jaar, wel een frietkraam en ijskar voor de snelle hap.

TROSDUIF | 19.30 uur
De groep rond tekstschrijfster Tine Truwant brengt liedjes, Nederlandstalig en meerstemmig. Zacht, donker, en de pannen van het dak soms. De groep speelt graag met woorden. Onder de muziek zit de taal. Klein, licht, en zoekend naar diep. Trosduif is een vogel met 5 gezichten. Tine truwant zingt vanuit haar ziel, terwijl Ilse Stroobant (piano), Ine Kuypers (altviool), Juno Kerstens (bas) en Rimbert Haché (drums) zorgen voor een aanstekelijke schwung.

TUTU PUOANE | 21 uur
Tutu werd geboren in een township bij Pretoria (Zuid-Afrika), maar belandde na haar studies in België. Al snel werd ze als bijzondere jazz-zangeres opgemerkt door Bart Peeters en Toots Thielemans. Met haar quartet maakte ze projecten rond Nina Simone, Joni MItchell en Billie Holiday. En de schoonste liedjes zingt ze voor jou.


Praktisch

genre

Extra

In samenwerking met lokale verenigingen verzorgen we de drankentoog. Voor hen was het ook een bizar jaar. WIl je zeker zijn van je plek, kom dan zeker op tijd. Zitplaatsen zijn beperkt.