Hofleverancier zomerexpo

Point Of No Return

Kasteel Hof De Bist is een inspirerende werkplaats. Onder de noemer Hofleverancier nodigen we tweejaarlijks een kunstenaar uit om vanuit het kasteel een werking op te zetten. Dit seizoen werken we samen met Benny Van den Meulengracht-Vrancx die voornamelijk werkt rond het kijken en bekeken worden, de notie van het bestaan en zijn bestaan, resulterend in multimediaal werk. Tot voor kort runde hij de kunstruimte Hole Of The Fox, werkt als tentoonstellingsmaker en stelde ondermeer tentoon in Podium (NO), Diesel Art Space (BE) en Soyuz (IT). Benny Van den Meulengracht-Vrancx studeerde aan Sint-Lucas Antwerpen en won met zijn afstudeerproject de eerste prijs van Art on Paper. Momenteel woont en werkt hij in Antwerpen en is hij een van de bezielers van het jaarlijkse Antwerp Art Weekend.

In 2020 startte Van de Meulengracht-Vrancx een onderzoeksproject rond de klimaatcrisis genaamd Point of No Return, wat eveneens de naam is van aanstaande tentoonstelling die na een jaar uitstel - jammer genoeg door een u wel gekende crisis - eindelijk te bezichtigen zal zijn. De tentoonstelling, die plaatsvind ezowel in het kasteel als in het park, wil dit veelbesproken thema bekijken door de ogen van de beeldende kunst door werken te selecteren van kunstenaars die een connectie aangaan met de natuur, de impact van de mens daarop en hoe we terug een balans kunnen vinden tussen de twee. Verwacht je aan nieuwe, tijdelijke sculpturen die je doorheen het park loodsen, een wünderkammer met relevante documenten en een selectie van werken uit de oude Artotheek van het cultuurcentrum, wandtapijten in 16de-eeuwse stijl en een videowerk in virtual reality.

Deelnemende kunstenaars zijn Philip Aguirre y Otegui, Alexandra Crouwers, Eline De Clercq, Eva L' Hoest, Ayrton Eblé, Paul Van Hoeydonck, Filip Vervaet, Katleen Vinck, Lois Weinberger en Benny Van den Meulengracht-Vrancx zelf.

Hofleverancier

VERNISSAGE : vrijdag 4 juni 2021 tussen 18 en 21 uur
TENTOONSTELLING : zaterdag 5 t/m 30 juni 2021
RONDLEIDING met curator : zaterdag 5, 12 en 26 juni 2021 om 14 uur
WORKSHOP 'Registreer de Slangenden' : zondag 6 en woensdag 16 juni 2021 om 14 uurPraktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd

Extra

Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken van 5 tot 30 juni 2021, zowel in het kasteel als in park Hof De Bist. Gezien de coronarichtlijnen vragen we om vooraf een moment te reserveren. Wil je de expo in groep bezoeken moet je vooraf een afspraak maken via 252cc@antwerpen.be.

Extra opening op zondag 27 juni  2021 van 11 uur t/m 16 uur