Dancing in the Night

Erfgoeddag 2021

Zoals jullie weten werd de Erfgoeddag, met als thema De Nacht, vorige jaar collectief afgelast en verzet naar 2021. Ook dit jaar zijn de mogelijkheden beperkt, maar rekening houdend met de richtlijnen, presenteert het Heemkundig Documentatiecentrum de raamexpo Dancing in the Night.

Via grote panelen aan de vensters van het Wijkcentrum kan het publiek kennis maken met de diverse dansgelegenheden die de wijk destijds telde. Mariaburg stond vroeger bekend als uitgaansbuurt. Vele jongeren uit de omgeving hebben zich destijds kunnen ontspannen op talrijke bals in diverse zalen als Dancing Neptune, Dancing Ricardo, Ciné Rio, feestzaal Prins Albert, parochiezaal Elcks Thuys. Vanaf 1958 kenden ook de jeugdclubs een groot succes: Jeugdclub Jeli, Jeugd en Ontspanning, Jeugdclub Mariaburg, Jeugdhuis Jema, Rubicon…  Jaarlijks werden grootse bals georganiseerd in het kader van de Bierfeesten, de Zomerfeesten, de Mariaburgse Feesten. De thans rustige woonwijk heeft ooit dus een druk nachtleven gekend.

In woord en beeld wordt een rijk verleden opgeroepen. Iedereen kan met respect voor voldoende afstand deze kleurrijke posters komen bekijken. Ook na het weekend van 24 en 25 april 2021 blijven ze nog enkele weken hangen.

Een initiatief van de Wijkwerking Mariaburg met ondersteuning van het district Ekeren en 252 cc.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • Wijkcentrum Mariaburg
  • Van de Weyngaertplein 38
  • 2180 Ekeren-Mariaburg

Extra

Wegens COVID-maatregelen worden er voorlopig geen rondleidingen aangeboden. Wel zal een flyer beschikbaar zijn met een grondplan van de wijk waarop de diverse dansgelegenheden aangeduid staan. Zo kan men met zijn bubbel een wandeling maken en ontdekken wat er nog overblijft van de verschillende feestlocaties.