Zonder winstuitkering. Nieuw wettelijk kader voor vzw’s

Workshop voor vrijwilligers

Via de cultuurraad vernemen we dat het voor verenigingen niet gemakkelijk is om hun achterban te enthousiasmeren. Door de maatregelen zijn we fysiek beperkt en is het allesbehalve evident om het contact warm te houden. Daarom selecteerden we samen met Avansa Regio Antwerpen enkele interessante workshops zodat de verenigingen zich – ook vanop afstand – kunnen versterken.

Sinds het nieuwe Wetboek vennootschappen en verenigingen van 23 maart 2019 beschikken vzw’s over een grondig vernieuwd wettelijk kader dat bovendien werd afgestemd op de regels voor vennootschappen. Tijdens deze sessie maak je onder begeleiding van vzw-kliniek.be kennis met het vernieuwde vzw-statuut.

Wat is het verschil tussen een feitelijke vereniging en een vzw? Wat kan je doen kiezen om de stap te zetten vzw te worden of net feitelijke vereniging te blijven? Welke zijn de belangrijkste wijzigingen in de wetgeving? Wat moet er voortaan in de statuten van je vzw staan? Welke overgangstermijnen gelden? Hoe werd de aansprakelijkheid van bestuurders wettelijk beperkt? Tot slot maakt begeleider Davy De Laeter je wegwijs in de belangrijkste regelmatige verplichtingen voor vzw’s.

Andere workshops zijn
23/3 > Hoe vrijwilligers motiveren?
30/3 > Sociale media in jouw vereniging
21/4 > Communicatie in je vereniging: van levensbelang!
29/4 > Zonder winstuitkering. Nieuw wettelijk kader voor vzw’s

Een initiatief van 252 cc in samenwerking met Avansa Regio Antwerpen.

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

De workshop is gratis, maar je moet reserveren vóór 16 uur. Via de ticket-knop bovenaan (rechts) ontvangt u een bevestiging van je deelname. Je ontvangt een uur voor de bijeenkomst een bevestigingsmail met een zoom-link. Zorg ervoor dat je mailadres zeker is aangevuld in je profiel.

Minimum 8, maximum 25 deelnemers.
Lesgever: Davy De Laeter

bekijk ook in cc

Hoe vrijwilligers motiveren?

Workshop voor vrijwilligers

di 23 mrt 2021 - 20.00 uur

Vrijwilligers binden zich sneller aan je vereniging als ze er zich ook thuis voelen. Samen bekijken we enkele motivatietheorieën en hoe je ze kunt toepassen binnen de vereniging.

Sociale media in jouw vereniging

Workshop voor vrijwilligers

di 30 mrt 2021 - 20.00 uur

Het web biedt massa’s mogelijkheden om vlot te communiceren. Maar hoe maak je optimaal gebruik van Facebook? Is een Twitteracount nodig? Wat zet je op Instagram?

Communicatie in je vereniging: van levensbelang!

Workshop voor vrijwilligers

wo 21 apr 2021 - 20.00 uur

We weten het allemaal "communicatie is belangrijk". Maar wat is dat dan juist? Via deze virtuele bijeenkomst krijg je tips en tricks om de leden van je verenigingen beter te bereiken.