Communicatie in je vereniging: van levensbelang!

Workshop voor vrijwilligers

Via de cultuurraad vernemen we dat het voor verenigingen niet gemakkelijk is om hun achterban te enthousiasmeren. Door de maatregelen zijn we fysiek beperkt en is het allesbehalve evident om het contact warm te houden. Daarom selecteerden we samen met Avansa Regio Antwerpen enkele interessante workshops zodat de verenigingen zich – ook vanop afstand – kunnen versterken.

We weten het allemaal: communicatie is belangrijk. Maar wat is dat dan juist? Hoe doe je dat in een hedendaagse context, met vrijwilligers anno vandaag? Wat zijn belangrijke randvoorwaarden voor een optimale communicatie, en hoe komt het dan dat het soms moeilijker gaat? Welke communicatiestijl hanteer je zelf en welke communicatiestijlen helpen je vooruit?

Andere workshops zijn
23/3 > Hoe vrijwilligers motiveren?
30/3 > Sociale media in jouw vereniging
21/4 > Communicatie in je vereniging: van levensbelang!
29/4 > Zonder winstuitkering. Nieuw wettelijk kader voor vzw’s

Een initiatief van 252 cc in samenwerking met Avansa Regio Antwerpen.

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

De workshop is gratis, maar je moet reserveren vóór 16 uur. Via de ticket-knop bovenaan (rechts) ontvang je een bevestiging van je deelname. Een uur voor de bijeenkomst ontvang je dan een bevestigingsmail met een zoom-link. Zorg ervoor dat je mailadres zeker is aangevuld in je profiel.

Minimum 8, maximum 25 deelnemers.
Lesgever: Igor Geubbelmans

bekijk ook in cc

Hoe vrijwilligers motiveren?

Workshop voor vrijwilligers

di 23 mrt 2021 - 20.00 uur

Vrijwilligers binden zich sneller aan je vereniging als ze er zich ook thuis voelen. Samen bekijken we enkele motivatietheorieën en hoe je ze kunt toepassen binnen de vereniging.

Sociale media in jouw vereniging

Workshop voor vrijwilligers

di 30 mrt 2021 - 20.00 uur

Het web biedt massa’s mogelijkheden om vlot te communiceren. Maar hoe maak je optimaal gebruik van Facebook? Is een Twitteracount nodig? Wat zet je op Instagram?

Zonder winstuitkering. Nieuw wettelijk kader voor vzw’s

Workshop voor vrijwilligers

do 29 apr 2021 - 20.00 uur

Sinds 23 maart 2019 beschikken vzw’s over een grondig vernieuwd wettelijk kader. Tijdens deze virtuele bijeenkomst krijg je inzicht in de nieuwe regelgeving.