Hofleverancier in actie

Registreer de Slangenden

Kasteel Hof De Bist is een inspirerende werkplaats. Onder de noemer Hofleverancier nodigen we tweejaarlijks een kunstenaar om vanuit het kasteel een werking op te zetten. Dit seizoen werken we samen met Benny Van den Meulengracht-Vrancx die voornamelijk werkt rond het kijken en bekeken worden, de notie van het bestaan en zijn bestaan, resulterend in multimediaal werk. Tot voor kort runde hij de kunstruimte Hole Of The Fox, werkt als tentoonstellingsmaker en stelde ondermeer tentoon in Podium (NO), Diesel Art Space (BE) en Soyuz (IT). Benny Van den Meulengracht-Vrancx studeerde aan Sint-Lucas Antwerpen en won met zijn afstudeerproject de eerste prijs van Art on Paper. Momenteel woont en werkt hij in Antwerpen en is hij een van de bezielers van het jaarlijkse Antwerp Art Weekend.

IN ACTIE

Naar aanleiding van de tentoonstellingsproject Point of No Return doet onze hofleverancier een warme oproep om ‘Slangenden’, beter bekend als de 'Apeboom', te komen vastleggen in verschillende media. Deze boom staat sinds 2013 op de lijst van bedreigde boomsoorten en er staan er vier van in park Hof de Bist. We vragen aan jou om deze bomen te komen tekenen, fotograferen, schilderen of vast te leggen op papier. De resultaten laat je achter in cultuurcentrum en deze worden vervolgens gebundeld in een digitale publicatie die gratis te downloaden zal zijn via de website van 252 cc - cultuurcentrum Ekeren, alsook op het online platform van Point of No Return.

Proces
Vanaf maandag 19 april kan je de bomen vastleggen. Je doet dit ofwel individueel ofwel in groep. Opgelet, respecteer steeds de maatregelen. Breng je resultaat binnen vóór dinsdag 29 juni 2021 om 16 uur in kasteel Hof de Bist.

Vorm
Het is belangrijk dat tweedimensionaal werk (tekening, schilderij, foto of collage) niet groter is dan A3 formaat, aangezien we het op hoge kwaliteit willen inscannen voor de publicatie. Kleiner is wel toegelaten. Fotografisch werk hoort ingezonden te worden aan 300 dpi. Driedimensionaal werk wordt gefotografeerd in het cultuurcentrum. Hiervoor maak je best vooraf een afspraak. Er zal ten allen tijden op een professionele manier met je werk omgegaan worden.

Digitale presentatie
We bundelen alle werken in een digitale publicatie die zal vormgegeven worden door ontwerpbureau Vrints-Kolsteren. Elk werk wordt hierin tentoongesteld met vermelding van de naam van de kunstenaar. Het idee is om vanuit zoveel mogelijk uitgangspunten de Slangenden te gaan vastleggen, daarom zijn leeftijd en kunde van geen belang en worden alle resultaten naast elkaar gepresenteerd in de publicatie. Vul het deelnameformulier (bovenaan rechts) in en voeg dit toe aan je werk. Elke inzender wordt automatisch uitgenodigd op de opening van de zomertentoonstelling.

Covid
Er wordt op geen enkel moment verwacht dat je in interactie gaat met andere deelnemers. Je kan volkomen individueel naar het park komen om de Slangenden te komen vastleggen.

Workshops
zo 6/6 om 14 uur . Schetsen >>> Cultuurstation Tracé / Margot Klingenberg
ma 14/6 om 13 uur . Schetsen >>> OLV Lourdes / Laura Van Evelingen
di 15/6 om 10 uur . Knutselen >>> Basisschool Veltwijck / Studio Froemel
di 15/6 om 13 uur . Knutselen >>> Waterval / Studio Froemel
wo 16/6 om 14 uur . Knutselen >>> VRIJE INLOOP / Studio Froemel
wo 23/6 om 10 uur . Knutselen >>> Willem Tell / Laura Van Evelingen

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd

Extra

Download het formulier bovenaan en ga aan de slag! Je kan in het cultuurcentrum terecht van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 16 uur.