Ik was er (niet) bij

Finissage met The Bonnie Blues

Dat de zomer van 2020 uniek is, moeten we jullie niet uitleggen. Parkevenementen als Cirque@Taque, Ekeren Zingt, Muziek in de Wijk… brengen normaal heel wat bewoners op de been. Jammer genoeg zijn veel van deze events door de corona-maatregelen uitgesteld of afgelast. Traditiegetrouw lanceren we in augustus ook een zomertentoonstelling op basis van foto’s van het afgelopen seizoen. Onder de noemer Ik was erbij blikken we dan nostalgisch terug op het programma. Uiteraard wordt het huidig seizoen gekenmerkt door een drastische onderbreking. Sinds 13 maart 2020 werden de deuren van Hof De Bist gesloten en een groot deel van de activiteiten geannuleerd.

Maar culturo’s blijven niet bij de pakken zitten! Meer dan ooit merken we de noodzaak van kunst en cultuur. Enerzijds vonden mensen tijdens deze lockdown troost en steun in fotografie, film, literatuur, poëzie, en beeldende kunst. Anderzijds zagen we in het straatbeeld en op sociale media de nood om artistiek uit de hoek te komen. Isolement kan duidelijk leiden tot creativiteit. Gezien wij jullie niet kunnen laten zien wat er in Hof De Bist heeft plaatsgevonden, draaien we de rollen om nodigden we alle culturo's uit om te tonen wat zij de voorbije maanden hebben gecreëerd.

De tentoonstelling Ik was er (niet) bij omvat werk van Johan Desmet, Kristina Delmeire, Dennis Deckx, Hans Primusz, Roel Daenen, Stef Van Eyck, Peter Kempenaers, Woefie Art, Margot Klingenberg, Cantabo, Els Stoffelen, Karel Vernaillen, Leo Van Hullebusch, Marc Goossens, Olivia Van Impe, Janne Verheijen, Ivan Janssens, Sam Vandeputte, Raphaël De Bois, Chris Depauw, Lia Samson, Walter Van Wetswinkel, Jokko, Marc Daneels en Atelier Streep.

Door coronamaatregelen zijn vernissages of spetterende openingsfeesten momenteel niet mogelijk. Toch willen de we de deelnemende kunstenaars op een kwalitatieve (én veilige) manier in de bloemetjes zetten. Als teken van hoop organiseren we daarom op woensdag 30 september 2020 een finissage in de tuin van het kasteel (onze voorhof). In het bijzijn van alle deelnemers luisteren we naar woord en muziek en genieten we van een glaasje. Wil je deze bijeenkomst bijwonen, moet je sowieso vooraf een ticket reserveren (knop rechts bovenaan). Je kan tot 5 personen een tafel reserveren.

Tijdens de lockdown organiseerde 252 cc enkele Vijverconcerten op allerlei plekken in het district. Nele Palinck speelde accordeon en viool op een boot. Als kers op de taart vroegen we Nele om met haar band te spelen op het slotfeest. The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een vaudeville-act uit een komische zwart-witfilm. De Andrew Sisters of de Mills Brothers, maar dan vol (on)bedoelde slapstick. Laura Vanden Heede, Juno Kerstens en Nele Paelinck zingen alledrie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren '20 tot '50 - van slowfox en dansbare klassiekers tot puur cabaret. Ze stonden reeds op heel uiteenlopende podia in de Benelux, Duitsland en deden zelfs een uitstapje naar Benin. Ze deden een satirische badpakkenshoot voor PMagazine, speelden van Carter Sisters voor de Radio-1 sessie in OLT Rivierenhof, en brachten humor naar een zinderend Dranouter Festival. Ze brengen regelmatig een liveprogramma met Jan De Smet, en deden al sessiewerk voor oa. de platen van de Grungblavers.

Het zangerscollectief - Laura Blijfbini


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis!

Extra

De tentoonstelling Ik was er (niet) bij werd wegens vertsrenging van de maatregelen uitgesteld naar de maand september. 

Deze tentoonstelling vindt plaats in kasteel Hof De Bist en is te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 14 tot 17 uur.

Reservatie verplicht

 

bekijk ook in cc

Ik was er (niet) bij

Creaties in tijden van crisis

di 1 sep 2020 - 14.00 uur tot wo 30 sep 2020 - 17.00 uur

Naast een fotografische terugblik vindt er een groepstentoonstelling plaats in kasteel Hof De Bist.