In samenwerking met kunstplatform Kappa organiseren we in een verlaten garagecomplex op Rozemaai een groepstentoonstelling met meer dan 30 kunstenaars. Deze bizarre ruimte geeft ons de kans om enkele unieke concerten aan te bieden.

Belgisch componist en zanger/gitarist Bert Dockx, misschien bekend van de bands Flying Horseman, Dans Dans of Ottla, genoot een opleiding aan de Jazz Studio en het Koninklijk Conservatorium Brussel. Naast het schrijven van songs maakte Dockx ook muziek voor theatergezelschappen, waaronder Het Toneelhuis, HETPALEIS, De Tijd en Theater Zuidpool. Voor de voorstelling ‘Empedokles’ componeerde hij een soundtrack met elementen uit, rock, klassiek, jazz, ambient en abstracte improvisatie.

Met zijn allernieuwste solo-album voegt de onvermoeibare Bert Dockx een fascinerend nieuw facet toe aan zijn steeds verder uitdeinende muzikale universum. Terwijl Berts voornaamste projecten – Flying Horseman en Dans Dans – evolueerden tot twee van de meest besproken bands uit België, bleef hij in de luwte geregeld solo-optredens geven. Tijdens die optredens bracht hij, naast eigen composities, avontuurlijke bewerkingen van allerhande iconische songs. Geen slaafse covers, maar op originele wijze verklankt Dockx de diepe connectie die hij voelt met deze songs. Hij eert het origineel door het zich eigen te maken.

Zij die Bert Dockx al aan het werk zagen, weten hoe intens en sfeerrijk zijn optredens kunnen zijn. Wij hopen alvast dat Albatross van Fleetwood Mac, I Shall Be Released van Bob Dylan of I’m On Fire van Bruce Springsteen… op de setlist staan.Verwacht je aan bezeten en bevlogen gitaarspel, gepassioneerde zang, intense presence en ruimte voor improvisatie.

pers:
“Een meesterlijke ode aan de ode.” FOCUS KNACK
“Door merg en been...” GONZO
“Bert Dockx mag u voortaan met Bard van de Nacht aanspreken.” HUMO
“Pure magie.” OOR
“Un avant-goût du sublime” LE SOIR
“Vleesgeworden pracht” NIEUWSBLAD
“Een belevenis die een nieuwe wereld opent.” ENOLA
“De herrijzenis van enkele klassiekers.” DANSENDE BEREN
“De transitie van schuld naar verlossing.” INDIESTYLE


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis!
locatie
  • Garagecomplex Rozemaai
  • Ferdinand Verbieststraat 54
  • 2180 Ekeren

Extra

Het optreden gaat door in een oude garage. Kleed je warm genoeg aan en draag gepast schoeisel.

bekijk ook in cc

Jelle Van Giel Group

Bruisende Jazz

vr 9 okt 2020 - 20.00 uur

Toegankelijke jazz in cross over met rock, klassieke muziek en Afrikaanse ritmes

Night Of The Pawlowski Syndrome

YES! nocturne #3

vr 16 okt 2020 - 20.00 uur

In samenwerking met kunstplatform Kappa organiseren we in een verlaten garagecomplex op Rozemaai een groepstentoonstelling met meer dan 30 kunstenaars. Deze bizarre ruimte geeft ons de kans om enkele unieke concerten aan te bieden.