Na de succesvolle tentoonstelling in Fort Ertbrand nodigt Kunstplatform Kappa je opnieuw uit op een super originele locatie. In een verlaten garagecomplex op Rozemaai, de wijk tussen Luchtbal en Schoonbroek, stellen meer de 30 kunstenaars onder begeleiding van curator Benjamin Verdonck nieuw werk tentoon.

Dit kunstproject is een resultaat van een jaar creatief werken. Inspiratiebronnen voor deze tentoonstelling zijn de unieke site, het zorgdragen voor, de ruimtelijke wanorde alsook de klimaatopwarming. Het garagecomplex als rauw, vervallen, reeds jaren ongebruikt gebouw dat toch nog altijd karakter heeft en indrukt maakt, vormt een uitdaging voor elke kunstenaar.

Bijkomende inspiratie werd gehaald uit de tekst ‘The Carrier Bag Theory of Fiction’  van Ursula K. Le Guin. Zij stelt dat de eerste uitvinding van de vroegste mens een draagtas was. Deze vrouwelijke vondst is de basis van de mensheid in tegenstelling tot het jachtwapen, een dominerende mannelijke uitvinding. In het creatief proces kwamen ook de boeken ‘De Onbewoonbare Aarde’ van David Wallace-Wells en ‘Het klimaat zijn wij – De wereld redden begint bij het ontbijt’ van Jonathan Safran Foer aan bod. De link met onze eigen leefomgeving met zijn ruimtelijke wanorde, auto-mobiliteit en teloorgang leek voor de hand liggend. 

Uiteraard kreeg dit project door de corona-uitbraak nog een bijkomende betekenis. Na maanden van lockdown, onzekerheid en zorgen wil YES! een positief antwoord zijn dat aangeeft dat we altijd moeten blijven doorgaan. Het is aan kunstenaars om met hun werk opnieuw leven te creëren. Het is ook aan kunstenaars om de inventiviteit en kracht alle kansen te geven. YES!

Concreet omvat de tentoonstelling zowel schilderijen, installaties, keramiek en beelden alsook audio-visueel werk. Ook niet-beeldende kunsten komen aan bod. Deelnemende kunstenaars zijn Annemie Van Dorpe, Annie Janssen, Art-uur, Augusta Couillandre, Christel De Vrij, Christel Rapier, Dirk Wouters, Erik Simons, Georges Lootens, Gerre Daneels, Ignace Bosch, Ingrid Van Giel, Ivan Janssens, Jacques Raemaekers, Jeanine Van Durme, Karin Quintin, Katelijne Dierckx, Kristin Van Dorpe, Lucy Leger, Marc Daneels, Maria Peeters, Mieke De Bruyne, Mieke Jacobs, Patrica Dolezal, Patricia Rillaers, Pieter-Jan Maesen, Raymond Noé, Riet De Bakker, Stef Van Eyck, Sus Verheyen en Winnie Lemmens.

YES! is een initiatief van Kunstplatform Kappa met ondersteuning van 252 cc en het district Ekeren.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • Garagecomplex Rozemaai
  • Ferdinand Verbieststraat 54
  • 2180 Ekeren

Extra

Alles verloopt volgens strikte coronamaatregelen. Opgelet, wil je de vernissage op vrijdag 2 oktober bijwonen, moet je vooraf reserveren.

bekijk ook in cc

Bert Dockx solo

YES! nocturne #1

vr 2 okt 2020 - 20.00 uur

In samenwerking met kunstplatform Kappa organiseren we in een verlaten garagecomplex op Rozemaai een groepstentoonstelling met meer dan 30 kunstenaars. Deze bizarre ruimte geeft ons de kans om enkele unieke concerten aan te bieden.

YES! buurtexploratie

Op verkenning door Rozemaai

za 10 okt 2020 - 15.00 uur

Sinds vorig jaar horen de wijken Rozemaai en Schoonbroek officieel bij Ekeren. Maar ondanks het mooie nieuwe park en de vele troeven van deze wijk blijft dit voor veel Ekerenaars onbekend terrein. Onbekend is onbemind!

Night Of The Pawlowski Syndrome

YES! nocturne #3

vr 16 okt 2020 - 20.00 uur

In samenwerking met kunstplatform Kappa organiseren we in een verlaten garagecomplex op Rozemaai een groepstentoonstelling met meer dan 30 kunstenaars. Deze bizarre ruimte geeft ons de kans om enkele unieke concerten aan te bieden.