Façader | Annelies Rasker

Matters presenteert straat-canvas

Ekeren. Een buitenwijk.

Een kader aan een muur. Eén enkel straat-canvas voor artiesten om zich te uiten. Elk werk zal enkel tijdelijk te zien zijn en verdwijnen onder het volgende werk. Net zoals de tijd die voorbij gaat en zoals het publiek dat passeert. Net zoals de huidige pandemie, welke ook zal verdwijnen en vervangen worden door een volgende gebeurtenis en ons mogelijk geraakt of geprikkeld heeft om de dingen anders te bekijken. Daarom brengt Façader de artiest naar buiten, op een veilige manier. Een verademing voor jonge, moderne kunstenaars en hun drang om te creëren, te communiceren, op elkaar in te werken en de bezoeker mogelijk te raken of te prikkelen.

Het gebouw, de voormalige apothekerswoning, getekend door architect Jo Van Bouwel, vormt een licht-brutalischtische en statische achtergrond voor het canvas, waardoor een zekere ruwe context wordt voorzien. Elke maand nodigt eigenaar en bezieler Roald Duchateau een andere artiest uit (inclusief lokaal talent). Vanaf 1 juni 2020 kan je het eerste werk "A Pharmacy And An Ant Eater" bewonderen van de hand van Gilles Dedecker.

Vorige zaterdag vond er een performance plaats ter hoogte van Condo waar het 4de werk van Façader werd aangebracht. Tijdens de maand september is Annelies Rasker aan de beurt. Deze kunstenares woont en werkt in Antwerpen. Ze studeerde in 2019 af aan de Academie voor Schone Kunsten als Master Theaterkostuum en is dit jaar afgestuurd als Master Vrije Kunsten aan Sint-Lucas te Antwerpen. De praktijk van Annelies omvat een breed scala aan media, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, performance en video, alles onder de naam van haar alter ego HUGO. Concreet staat HUGO voor actie, spel en humor. Met zijn werk stelt HUGO kunst en de kunstwereld in vraag en gaat hij graag op zoek naar het banale daarin.

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=facader&set=a.161282518914003

https://www.facebook.com/facader/videos/734473164010117.

Programma
juni – Gilles Dedecker
juli – Dennis Deckx
augustus – Isabelle Letutour
september – Annelies Rasker
oktober – Mozes Mosuse & Ines Bodlovic
november – Kenson
december – Sofie Coreynen

in de pers

gva - Straatcanvas in Mariaburg geeft kunstenaars weer mogelijkheden, miereneter bijt de spits af

EKEREN - Cultuurcentrum 252cc gaat verder met zijn alternatief cultuuraanbod. Dinsdag startte het project Façader, een straatcanvas door Matters, een organisatie die haar intrek heeft genomen in de voormalige apotheek in de Leopoldlei 103 in Mariaburg.

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • Condo
  • Leopoldlei 103
  • 2180 Ekeren

Extra

Façader is een initiatief van Matters met ondersteuning van 252 cc.

Het werk is vrij te bezichtigen van op de stoep, maar voorbijgangers mogen tot met hun neus tegen werk komen en zelfs aanraken.

CONTACT
Matters
Condo, Leopoldlei 103
roald@thematters.be
www.facebook.com/facader