Façader | Dennis Deckx

Matters presenteert straat-canvas

Ekeren. Een buitenwijk.

Een kader aan een muur. Eén enkel straat-canvas voor artiesten om zich te uiten. Elk werk zal enkel tijdelijk te zien zijn en verdwijnen onder het volgende werk. Net zoals de tijd die voorbij gaat en zoals het publiek dat passeert. Net zoals de huidige pandemie, welke ook zal verdwijnen en vervangen worden door een volgende gebeurtenis en ons mogelijk geraakt of geprikkeld heeft om de dingen anders te bekijken. Daarom brengt Façader de artiest naar buiten, op een veilige manier. Een verademing voor jonge, moderne kunstenaars en hun drang om te creëren, te communiceren, op elkaar in te werken en de bezoeker mogelijk te raken of te prikkelen.

Het gebouw, de voormalige apothekerswoning, getekend door architect Jo Van Bouwel, vormt een licht-brutalischtische en statische achtergrond voor het canvas, waardoor een zekere ruwe context wordt voorzien. Elke maand nodigt eigenaar en bezieler Roald Duchateau een andere artiest uit (inclusief lokaal talent). Vanaf 1 juni kon je een eerste werk bewonderen van Gilles Dedecker. In juli is het de beurt aan Dennis Deckx.

Dennis Deckx (1996), geboren en getogen in Ekeren, woont en werkt momenteel in Antwerpen. Hij is in het bezit van een bachelor in illustratie en beëindigde zonet zijn masters opleiding af op Sint-Lucas te Antwerpen. Zijn werk omvat grafiek, illustratie en momenteel ligt zijn focus meer op typografie. “Voor Façader maakte ik het werk 'Labyrinth', een display typeface dat de essentie van een doolhof weergeeft. Het lettertype is opgevouwen uit een grid van 4 op 4 vierkanten. Door deze te verbinden ontstaan er letters die lijken te groeien uit een enkele lijn en samen creëren ze een typografisch veld waar de kijker in kan verdwalen, net zoals in een doolhof.”:

Programma
juni – Gilles Dedecker / A Pharmacy And An Ant Eater
juli – Dennis Deckx / Labyrinth
augustus – Isabelle Letutour
september – Annelies Rasker
oktober – Mozes Mosuse & Ines Bodlovic
november – Kenson
december – Sofie Coreynen

in de pers

gva - Straatcanvas in Mariaburg geeft kunstenaars weer mogelijkheden, miereneter bijt de spits af

EKEREN - Cultuurcentrum 252cc gaat verder met zijn alternatief cultuuraanbod. Dinsdag startte het project Façader, een straatcanvas door Matters, een organisatie die haar intrek heeft genomen in de voormalige apotheek in de Leopoldlei 103 in Mariaburg.

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • Condo
  • Leopoldlei 103
  • 2180 Ekeren

Extra

Façader is een initiatief van Matters met ondersteuning van 252 cc en het district Ekeren.

Het werk is vrij te bezichtigen van op de stoep en voorbijgangers mogen tot met hun neus tegen werk komen en zelfs aanraken.

CONTACT
Matters
Condo, Leopoldlei 103
roald@thematters.be
www.facebook.com/facader