Vijverconcerten

Dein mee op Ekers water

Naar aanleiding van de coronamaatregelen blijft de podiumzaal van het cultuurcentrum gesloten. Ook open lucht evenementen zijn in de maand juni niet toegelaten. Toch proberen we cultuur dichter bij de mensen te brengen.

Gezien veel Ekerenaars afleiding zoeken in de buurt, en als ontspanning in het park vertoeven, groeide het idee om vijverconcerten te organiseren. Enerzijds zorgt het water voor een natuurlijke barrière, die de veiligheid tussen artiest en publiek garandeert. Anderzijds staat de vijver, de afstand tussen oever en boot, ook symbool voor de eenzaamheid. die veel kunstenaars ervaarden tijdens de lockdown.

Om samenscholing te vermijden, worden deze concerten bewust niet aangekonigd. Uiteraard willen we dat zoveel mogelijk Ekerenaars kunnen genieten van het resultaat. Daarom vroegen we fotograaf Jokko, u misschien bekend als huisfotograaf van Cirque@Taque, om de mini-concertjes te vereeuwigen in unieke videoclips. Zo combineren we lokaal talent met herkenbare plekken in het district. Geniet van de beelden van de voor u misschien nog onbekende plek!

De muziek wordt gebracht door Nele Paelinck. Deze zangeres/violiste, afkomstig uit Mariaburg, was onmiddelijk gecharmeerd door het concept. Momenteel speelt ze zowel viool als accordeon en velen kennen haar misschien van School is Cool, waarmee ze in 2010 Humo’s Rock Rally won. Sinds 2017 treedt ze samen met Juno Kersens en Laura Vanden Heede op als The Bonnie Blues. Verder brengt ze met de Antwerpse groep Handkerchief deze zomer een nieuwe plaat uit. Speciaal op maat van de Ekerse waterpartijen selecteerde ze enkele atmosferische nummers en brengt ze zowel standaard als eigen werk.

Vijverconcerten deel 1

Vijverconcerten deel 2

Vijverconcerten deel 3

Vijverconcerten deel 4


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd

Extra

Krijg je door het bekijken van deze filmpjes zin om meer onbekende parels te ontdekken in Ekeren, maak dan gebruik van wandelbrochures van Cultuur op wandelafstand of neem deel aan de Kunstjacht.

Wekelijks lanceren we hier een nieuwe video (van een andere locatie).