Hofleverancier | VERPLAATST

Point Of No Return

Kasteel Hof De Bist is een inspirerende werkplaats. Onder de noemer Hofleverancier nodigen we tweejaarlijks een kunstenaar om vanuit het kasteel een werking op te zetten. Dit seizoen werken we samen met Benny Van den Meulengracht-Vrancx die voornamelijk werkt rond het kijken en bekeken worden, de notie van het bestaan en zijn bestaan, resulterend in multimediaal werk. Tot voor kort runde hij de kunstruimte Hole Of The Fox, werkt als tentoonstellingsmaker en stelde ondermeer tentoon in Podium (NO), Diesel Art Space (BE) en Soyuz (IT). Benny Van den Meulengracht-Vrancx studeerde aan Sint-Lucas Antwerpen en won met zijn afstudeerproject de eerste prijs van Art on Paper. Momenteel woont en werkt hij in Antwerpen en is hij een van de bezielers van het jaarlijkse Antwerp Art Weekend.

In dialoog worden er vooraf enkele concrete resultaten geschetst.

Hofleverancier lanceert
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het cultuurcentrum, in januari 2020, wordt de hofleverancier officieel voorgesteld aan het publiek. De kunstenaar voorziet een installatie die de start vormt van de jaarwerking. Tussen 16 en 24 uur kan u aan de gevel van het kasteel het werk Where Do We Draw The Line bewonderen. Deze neon staat symbool voor het watergetij binnen 1000 jaar.

Hofleverancier aan het woord | VERPLAATST
In 252 cc maken we ook ruimte voor debat rond kunst en cultuur. De hofleverancier nodigt één of meerdere kunstenaars uit om in dialoog te gaan. Op deze avond worden ook de deelnemende kunstenaars en het thema van de zomerexpo bekend gemaakt.

Hofleverancier in actie | VERPLAATST
We richten het kasteel in als atelier. De hofleverancier nodigt ons uit om actief aan de slag te gaan. Deze werksessie kan verband houden met de zomerexpo, maar kunnen ook een losstaand experiment zijn. Hou deze website in de gaten voor meer info.

Hofleverancier zomerexpo | VERPLAATST
Tijdens de maand juni vindt er in park en kasteel Hof De Bist een groepstentoonstelling plaats. Zet alvast vrijdag 5 juni 2020 in uw agenda voor een spetterend openingsfeest.

 

“Zegt dat ik het gezegd heb”, de klimaatcrisis in gezegden door Benny Van den Meulengracht-Vrancx.

Men dacht dat geen zee te hoog was, doch plaste men tegen de wind in en verorberden zij verder als goddelozen het grondsop der aarde. Wetenschappers schreeuwden moord en brand, zij zagen toen al de zwarte sneeuw. 

Echter hingen degenen aan het roer de huik naar de wind en besmeurden zij aanstaande crisis als een storm in een glas water, want in troebel water is het namelijk goed vissen. 

Deze allure werkte als olie op het vuur en nu lijkt het alsof we kap en heuvel gaan verliezen. Allemaal omdat enkelen het huis in brand staken om zich aan de kolen te verwarmen en ja, altijd zonneschijn maakt een woestijn. 

Dus er hangt donder in de lucht. De mens is écht maar heden in hoogheid verheven en morgen onder de aarde.

Gelukkig zijn er die op dit moment bergen verzetten. En veel beekjes maken een groot water. De richting van de wind kunnen we niet veranderen, maar de stand van onze zeilen wel. Ik ben er zeker van, na de regen komt de zonneschijn.

Want als we niets doen dan is het Duiveltjeskermis en zegt moeder aarde: “Jullie kunnen den boom in!”. Uiteindelijk, voor haar, zonder mijn en dijn zou de wereld een hemel zijn.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd