WinterWakker | Winterdorp met kerstmarkt

Dolle winterpret aan kasteel Veltwijck

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we een gezellig winterdorp aan kasteel Veltwijck. Samen met de verenigingen zorgen we voor een onvergetelijke familiedag. Kom gezellig kuieren op de kerstmarkt omringd door warme mensen en warm vuur. Als afsluiter van de dag kan je om 19 uur genieten van een prachtig vuurspektakel.


KERSTMARKT
Sfeervolle babbels
Naar jaarlijkse traditie nemen ook vele Ekerse verenigingen en handelaars deel aan dit vrolijke kerstgebeuren. Kom gezellig kuieren langs de vele kraampjes en geniet van hapjes en drankjes, het vuur en vooral van elkaar. Deze kerstmarkt staat centraal voor sfeervolle babbels met je vrienden en familie. Bibliotheek Driehoek organiseert een boekenverkoop ten voordele van 'De Warmste Week'.

TONNEN VOL VUUR
Vuurke stook in het park
Is er iets sfeervoller dan bijpraten bij een brandend vuurtje? We voorzien opnieuw de grote vuurton van WinterWakker, maar ook elders zal je je kunnen verwarmen aan vuurkorven. Geen hout, geen vuur. Breng dus gerust een blok hout mee en verwarm je buur. Of ben je misschien een durver? Doe dan mee met de vuurworkshop.

KASTEELDREEF VOL VERRASSINGEN
De kerstman en z’n vrienden
Terwijl je in de kasteeldreef langs de gezellige winterkraampjes wandelt, word je verrast door de kerstman. Hij doet vriendelijk een babbeltje met jou en bezorgt je enkele warme woorden. Vraag hem gerust om een selfie als je hem tegenkomt.

WAKKERE KINDEREN
Jong geweld
Voor de jongsten hebben we enkele leuke activiteiten voorzien. Beweeg je voorzichtig op glad ijs want er staat een kunstschaatsbaan van 200 m². Draai gerust een rondje op de zweefmolen, trotseer de sneeuwballenvanger of duik lekker de speeltuin in. Ook voor de creatieve kinderen zijn er enkele workshops voorzien.

CAMERAVAN
Photobooth met herinneringen
Dit prachtig winterevenement blijft bij iedereen bij als een mooie herinnering. En hoe leg je zo’n sfeervolmoment beter vast dan op een foto? Ga op zoek naar onze ‘cameravan’, stap er met vrienden of familie in, neem een mooie sfeerfoto met elkaar en hang hem achteraf op de koelkast.

MUZIKALE WARMTE
Muziek vol verhalen
WinterWakker staat ook voor mooie muziek. Hiervoor staan er verschillende artiesten voor je klaar. Luister naar de doedelzakmuziek van ‘Clan Hay Pipe Band’, zwier mee op de tonen van het draaiorgel van ‘Orgel Ekeren’, of geniet van de kerstliederen van de C-koren uit Ekeren. Tussendoor zal je ook Fanfare ’t Akkoord & Majoretski zien voorbijwandelen, deze trommelgeluiden houden je zeker en vast wakker.

VUURSPEKTAKEL
Vurige en sprankelende afsluiter
We sluiten deze editie af met een groots vuurspektakel. Kom naar het grasveld achter kasteel Veltwijck en geniet mee van een vurige en sprankelende show. Je gelooft je eigen ogen niet en voelt plaatsvervangende schrik bij het zien van een koorddanser met vuuracts. Deze vuurshow wordt begeleid door de artiesten van Lyapunov.

UNIEKE KERSTBALLEN
Kerstbal met eigen foto
Nam jij deel aan de fotoshoot op zaterdag 25 november? Dan kan je hier je gratis gepersonaliseerde kerstbal ophalen.


Een initiatief van het district Ekeren in samenwerking met 252 cc en tal van lokale partners.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis
locatie
  • Veltwijckpark
  • Veltwijcklaan 27
  • 2180 Ekeren

Extra

Winterdorp: 14 tot 19 uur
Vuurspektakel: om 19 uur

bekijk ook in cc

Fotoshoot unieke kerstballen

Kerstbal met eigen foto

za 25 nov 2023 - 10.00 uur tot za 25 nov 2023 - 14.00 uur

Wil je graag een kerstbal met de foto van je (klein)kind op of straal je graag zelf op een bal? Dan is dit je kans!