©Jokke

Open Monumentdag

Onthullende fietstocht over Gilbert Van Schoonbeke

Jaarlijks lokt Open Monumentendag in Antwerpen talrijke bezoekers. De stad Antwerpen werkt steeds een aangepast programma uit om naast de klassiekers ook eens in onbekende parels binnen te gluren of om een kijkje te nemen achter de schermen van erfgoed dat anders gesloten is. Dit jaar werken we in Antwerpen rond de figuur van Gilbert van Schoonbeke. We vertrekken van de locaties in de stad waar hij heeft ingegrepen en bekijken de evolutie van deze plekken. De nadruk ligt daarbij op de grotere realisaties als de Stadswaag, Vrijdagmarkt, Nieuwstad, omgeving van de Graanmarkt, het Leikwartier en de Spaanse omwalling maar ook in de randdistricten worden er allerlei evoluties opgerakeld.

Tijdens Open Monumentendag kan je een fietstocht maken langs plekken die een rol speelden in het leven en de tijd van Van Schoonbeke. Een app op je smartphone wijst de weg en geeft je onderweg heel wat weetjes mee. Er is een route van 50 km, maar je kan ook een noordelijke of een zuidelijke lus maken, die elk 30 km lang zijn.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis
locatie
  • Kristus Koningplein
  • Kristus Koningplein 1
  • 2180 Ekeren

Extra

De OMD loopt tussen 10 en 18 uur maar in Ekeren koppelen we dit event aan de Bierpruverfeesten op het Kristus-Koningplein.