Bus-Kruid Festival - dag 2

Culinair Explosief Festival

We starten het nieuwe seizoen met een knaller van formaat! Net zoals de voorbije twee jaar kan je tijdens het Bus-Kruid Festival genieten van super lekker eten en een stevige portie cultuur. Het wordt weer een feest voor groot en klein. Gezelligheid troef! Tijdens Bus-Kruid kan je proeven van de lekkerste streetfood van het moment, elk met hun eigen accent. Bus-Kruid valt op door gebruik te maken van natuurlijke elementen. Het terrein bestaat uit gerecycleerde en organische materialen, kleurrijke groene accenten.

Naast lekker eten en drinken kan je ook genieten van een goed gekruid programma. Op zaterdag beginnen we om 12 uur met een aanbod van eetkramen om de vingers van af te likken. Op het podium niemand minder dan:

GROOVE DA GENTE – 16 uur
Groove da Gente is een muzikale ervaring gebaseerd op digestive grooves en soulvolle jazzinterpretaties. De Cubaans Brazilaanse klanken laten je instant glimlachen. Rustig neerzitten en achterover leunen zit er niet in. Bij het horen van deze band is er een onweerstaanbare drang om mee te bewegen en wiegen op ‘the groove’

THE VALERIE SOLANAS - 18 uur

Met hun grillige songs, die doen denken aan Captain Beefheart, Morphine, The Doors en Nick Cave, wist deze Antwerpse band een unieke stem te verwerven in het Belgische muzieklandschap. Satire, verwijzingen naar marginale genres als sciencefiction en horror, jazz, spoken word en avant-garde mengen zich met grootstedelijke melancholie. Kortom, een band met een smoel en een bijzonder karakter: soms ontroerend, soms opbeurend, soms duister en elusief.
De bevreemdende live-paintings van kunstenaar Bert Lezy zorgen daarenboven voor een eigenzinnige performance-touch. Kom meegenieten van de magische wereld van The Valerie Solanas!

LA MURGA ARMADA – 20 uur
La Murga Armada is een cosmopolitische podiumband met een stevige live-reputatie. Op muzikaal vlak serveert La Murga Armada een combinatie van latin en ska, gedrenkt in een saus van feestelijke rock-‘n-roll-attitude.

NIVONI HILL – 22 uur
De heren van Nivoni Hill, het nieuwste triumviraat in deejayland, zijn niet aan hun proefstuk toe. De individuele dj-carrières liepen op rozen en toch sloegen ze de handen in elkaar. Deze Ekerse boys draaien letterlijk alles waarop gedanst, gezonden of geschuurd kan worden. Indommelen is uit den boze en de Bus-Kruid weide zal op z’n kop staan, beloofd!

Aan de balie krijg je overdag tips over het nieuwe seizoen en kan je tijdens dit weekend (zelfs digitaal) tickets bestellen aan soldenprijzen. Doorlopend kan je de tentoonstelling van Dennis Tyfus & Nico Dockx bewonderen en het verhaal van Takako Hamano op de zolder beluisteren.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
locatie
  • Park Hof de Bist
  • Veltwijcklaan 252
  • 2180 Ekeren

Extra