©Jokko

Bus-Kruid Festival - dag 1

Culinair Explosief Festival

We starten het nieuwe seizoen met een knaller van formaat!

Net zoals de voorbije twee jaar kan je tijdens het Bus-Kruid Festival genieten van super lekker eten en een stevige portie cultuur. Het wordt weer een feest voor groot en klein. Gezelligheid troef! Tijdens Bus-Kruid kan je proeven van de lekkerste streetfood van het moment, elk met hun eigen accent. Bus-Kruid valt op door gebruik te maken van natuurlijke elementen. Het terrein bestaat uit gerecycleerde en organische materialen, kleurrijke groene accenten.

Naast lekker eten en drinken kan je ook genieten van een goed gekruid programma. Op vrijdag zijn de hoofdingrediënten ‘afterwork’, ‘experimenteel’ tot zelfs ‘lekker pikant’.

BIRDS THAT CHANGE COLOUR (SOLO) – 17 uur
De band Birds That Change Colour bracht in 2018 een derde langspeler Nova Albion uit. Frontman en zanger Koen Kohlbacher weet hoe je een straffe song schrijft, classic singer-songwriter stuff. Hij is een begenadigd verteller en een behendig gitarist met stembanden van een fluwelen elastiek. Zijn solo-optredens zijn ontroerend, intens en entertainend, een trip van Avalon naar Absurdistan en terug. Op Bus-Kruid speelt Kohlbacher solo, een unieke belevenis in het prachtige kader van Hof De Bist.

STAR CLUB WEST – 19 uur
In oktober 2019 brengt Star Club West drie nieuwe platen uit bij FONS Records. Deze 8ste, 9de en 10de plaat worden in dezelfde periode geschreven en opgenomen en vormen samen het - door een hoofdzweetband samengehouden - drieluik Love Me. Dit project omvat de eerder instrumentale, ietwat polyritmische synthesizerplaat But Klim, de uptempo popplaat Pui Pooki en de nogal noisy experimentele opnames van Forzetn tsu Drek. Bus-Kruid is de ideale setting om kennis te maken te maken de drie nieuwste creaties van Star Club West.

BLITZZEGA – 22 uur
Blitzzega is de elektronische speeltuin van Bjorn Eriksson, de Antwerpse componist en gitarist die eerder bekend staat via zijn bands als Maxon Blewiitt en Eriksson Delcroix. Eriksson verdiende voordien ook al sporen bij Zita Swoon, The Partchesz, Les Blauw en Admiral Freebee. Hij kreeg als kind de country en westernpap ingelepeld maar werd als puber helemaal verliefd op elektronische muziek. In 2001 bracht Blitzzega een titelloos debuut uit, in 2006 de 2de sounds On Radical Pacifism en nu in april 2019 eindelijk de 3de Bjorn Erikssons Highlight Reel. Live op de planken is dit nog een heel ander verhaal. Geen laptops of sequencers maar een heuse band. Donkere zwoele elektro, vuile trage disco of toegankelijke sexy industrial, schilderen doen ze vlijtig met dit ruig palet… Kruidig genoeg voor Bus-Kruid?


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • Park Hof de Bist
  • Veltwijcklaan 252
  • 2180 Ekeren

Extra