©Jokke

Verleg Je Grens

Ontdek drie nieuwe wijken in Ekeren

Drie keer feest!

EXPEDITIE ROZEMAAI
Zaterdag 26 januari 2019 van 14 tot 21 uur
Ontmoetingscentrum Rozemaai, Ferdinand Verbieststraat, 2180 Ekeren
In en rond ontmoetingscentrum organiseren we samen met de buurt een gratis volksfeest om u tegen te zeggen. Na een vuurspektakel kan je genieten allerlei exotische lekkernijen. Op het podium een mix van lokale en nationale kleppers: Brazzmatazz, Jaouad Alloul, Anthony Claeys, Olga Romanova, Chritine Clinckx, de Zadenbib en Academie Noord. Mensen die de buurt uitgebreid willen verkennen kunnen al vanaf 14 uur in verschillende gebouwen een kijkje nemen. Wil je deelnemen aan de begeleide rondleiding, reserveer dan een ticket via www.252cc.be.

JACKOBOND brengt ‘Meer dan Ooit’
Vrijdag 26 april 2019 om 20.30 uur
Sint-Laurentiuskerk, Schoonbroek 101, 2180 Ekeren
In de wijk Schoonbroek feesten we in en rond de kerk, centraal gelegen in de wijk. Vanaf 19 uur kan je er terecht voor een drankje en een hapje. In de zaal ontvangen we niemand minder dan Jackobond. Singer-songwriter Riet Muylaert schreef samen met Raf Walschaerts (Kommil Foo) een handvol nieuwe, straffe songs uitgepuurd tot op het bot.

‘Schampavie’ door CIRCO DAPARRO
Edisonplein, Marconistraat, 2180 Ekeren
Vrijdag 10 mei 2019 van 18 tot 21 uur
De Edisonwijk telt welgeteld twee straten. Ingesloten tussen verschillende autostrades hangt hier een heel speciale sfeer. De acrobaten van Circo Daparro zorgen een voorstelling op maat. Hun voorstelling 'Schampavie' roept het aloude, rondtrekkende circus van vroeger weer tot leven. Het viertal, bestaande uit drie komieken en de circusdirecteur, brengen op muziek van Pink Floyd een uniek staaltje entertainment. De voorstelling is een aaneenschakeling van sketches, acrobatie, jongleren, fietsen op een eenwieler en ga zo maar door. Intussen blijft geen enkele toeschouwer gespaard, want nu en dan wordt er iemand uit het publiek gehaald om deel te nemen aan een act. Zo leren twee dames jongleren en wordt een jongen in het rond gezwierd (uiteraard met goede afloop).

 

Fototentoonstelling per wijk
Bezorg ons je mooiste foto van de wijk en misschien maakt jouw foto deel uit van de tentoonstelling ter plaatse. Meer info via 252cc@antwerpen.be.