Hof Van Ursel | Atelier voor hedendaagse barok

Denie Put presenteert The Grid

Rubens was in zijn tijd niet alleen dé belangrijkste, maar ook een van de meest succesvolle kunstenaars van Europa. Daarom kon hij zich twee buitenhuizen veroorloven. Op 29 mei 1627 koopt hij het Hof van Ursel ten noorden van Antwerpen, grondgebied Ekeren. Op het schilderij ‘Het Slotpark te Ekeren’ (olieverf op paneel) zien we een parkachtig landschap voor een kasteel, waar jongeren zich aan het amuseren zijn. De personages links worden meestal geïdentificeerd als Rubens en zijn tweede echtgenote Helena Fourment.

Naast zijn persoonlijk artistiek talent kon Rubens ook rekenen op een atelier met uitstekende medewerkers. Zo passeerden kunstenaars als Anthony van Dyck (1599-1641), maar ook Ekerenaar Hendrik Van Balen er de revue.

Ekeren kenmerkt zich vandaag nog altijd als een gemoedelijke regio, dicht bij de stad, maar met een opvallend groen karakter. Het leek ons daarom dé gelegenheid om kasteel Hof De Bist eens om te vormen tot buitenverblijf om artistiek aan de slag te gaan. Beeldend kunstenaar Denie Put, gaat met een atelier van kunstenaars aan het werk met als doel één groot collectief werk te creëren. Het resultaat The Grid wordt voor de eerste keer voorgesteld tijdens de Ekerse Kasteelfeesten. Nadien kan je modulair werk bewonderen in het atelier tijdens de expo Barok Vandaag!

Deelnemende kunstenaars van The Grid zijn:
Denie Put, Charline Tyberghein, Pieter Jennes, Lysandre Begijn, Lenny Wuyts en Soetkin Verslype


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis

Extra

10 tot 22 september 2018 (digitale reportage)