astronaut

Net zoals de vorige jaren vieren ridders en jonkvrouwen feest in en rond kasteel Veltwijck. Het park wordt omgetoverd tot een middeleeuws dorp met allerlei attracties en activiteiten voor jong en oud. Een programma vol theater, muziek en folklore.

Ook dit jaar vindt er opnieuw een riddertornooi plaats met échte ridders te paard. Niemand minder dan de Zwaardridders van SInt-Joris zorgen om 14 en 16 uur voor een onvergetelijk spektakel. Zorg dat je dus tijdig in het park bent en geniet met volle teugen!


In het kader van ‘Antwerpen Barokjaar 2018. Rubens inspireert.’ springen we van de laat-middeleeuwen, over de renaissance, naar 1627. Tijdens de Kasteelfeesten 2018 kom je via de Barokbarak alles te weten over het Hof van Ursel, een van de buitenverblijven van Pieter Paul Rubens en kan je ook het schilderij De Slag bij Ekeren van Peeter Verdussen bewonderen. Na afloop van het tornooi verzamelen we (omstreeks 17.30 uur) aan de voorkant van het kasteel voor de inhuldiging van een hedendaags portret. Om 14, 15 en 16 uur kan je een gratis rondleiding Barok in Ekeren volgen. Inschrijven doe je via de knop. Meer info over het barokprogramma vind je hier.

Wil je er echt een unieke dag van maken? Nodig familie en vrienden uit voor de Historische Maaltijd op het binnenplein van het kasteel:

§§§  Den Hongerigen Hengst  §§§
Kruidige groentesoep met brood
Rustieke kazen, hammen en vleespastijen
Buffet van kolen, wortelen en rapen
Sappig vlees van de grill
Rijstpap met bruine suiker en gegrild fruit 

Opgelet, plaatsen beperkt, reserveer vóór donderdag 20/9!


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • Kasteel Veltwijck
  • Veltwijcklaan 27
  • 2180 Ekeren

Extra

Middeleeuws dorp + riddertornooi: Gratis
Rondleiding De Slag bij Ekeren: Gratis (reservatie aanbevolen)
Historische Maaltijd: volwassenen: €20 / kinderen €12 (reservatie via knop bovenaan)