Expeditie Ekeren / Andernach

Citytrip met verhalen over WO I

In november organiseerde het district Ekeren samen met haar zusterstad Andernach een groot project over de Eerste Wereldoorlog. De tentoonstelling, die deels bestond uit materialen van Ekeren, deels uit informatie uit Andernach, vond plaats in kasteel Hof De Bist. Meer dan 500 bezoekers woonden het openingsfeest bij. Nadien bezochten nog 1000 individuele bezoekers de expositie. Ook uit Duitsland hebben we heel wat mensen mogen verwelkomen.

Op 8 juni 2018 heropent de tentoonstelling in het Rathaus van Andernach. Om wederzijds respect te tonen willen ook wij een delegatie afvaardigen om Ekeren in Andernach te vertegenwoordigen. De formule van Expeditie Ekeren leek ons hiervoor ideaal. Een combinatie van enkele culturele acts en gezellig lekker eten.

Gezien we wel een afstand moeten afleggen, vertrekken we om 8 uur aan de parking van Hof De Bist. In de bus krijgt u meer informatie over Andernach alsook een film te zien over de Eerste Wereldoorlog. Na een tussenstop in Aaken, nemen we bij aankomst in Andernach een lunch in een typisch restaurant met lokale specialiteiten. Na de middag krijgt u via de Vriendenkring Ekeren-Andernach een rondleiding met focus op elementen uit de Eerste Wereldoorlog. Om 15 uur worden we feestelijk ontvangen op de vernissage van de tentoonstelling. Ook hier wordt een (oorlogs)maaltijd voorzien.

Expeditie Ekeren / Andernach is een samenwerking tussen de Vriendenkring Ekeren-Andernach, het district Ekeren en 252 cc.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • vvk: 20 euro

Extra

De expeditie start om 8 uur aan Hof De Bist en eindigt hier om 24 uur

Inchrijven verplicht!