Wat als een plek niet voldoet aan je verwachtingen? Wat als de kracht en de macht van de toeschouwer mee verantwoordelijk is voor de beleving en uitvoering van de performers?

In Balancing Bodies nodigt Cie Woest de toeschouwers uit in een onvoorspelbare ruimte. Aanvankelijk nemen die dan een rustige houding aan, ergens veilig tegen een muur aan. Cie Woest daagt uit, zet aan, nodigt uit om te verkennen. Wanneer iedereen geleidelijk zijn houvast verliest, vervaagt de grens tussen toeschouwer en performer. Elke onverwachte beweging wordt deel van de choreografie. Op deze manier bereiken de dansers een dialoog die uitgaat van een overgave, zowel van de toeschouwers als van de performers.

Een korte, guitige dansvoorstelling waarin niets vast zit. Alles balanceert. Het toeval speelt zijn rol. Voor deze fijne ontmoeting met het publiek koos Compagnie Woest voor de zolder van Hof de Bist. Maar één ding staat vast: je hebt alles gezien vanop de eerste rij.

Manon Avermaete (BE) en Paulien Truijen (NL), vaste kern van Cie. Woest, zoeken de grenzen op tussen dans en de (openbare) ruimte. Ze ontwikkelden een bewegingstaal die de dialoog opzoekt met haar publiek. Op een eigenzinnige, soms eigenwijze, manier nemen ze de ‘conventionele theaterstructuren’ onder de loep en geven ze de ruimte een nieuwe bestemming.

regie Manon Avermaete | performance Sarah Vingerhoets, Evelyne Rossie, Wannes De Porre, Paulien Truijen | soundscape Steven Holsbeeks | productie/techniek Paulien Truijen | met de steun van Monty en DansmakersPraktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk: 4 euro
  • kassa: 6 euro

bekijk ook in cc

1 jaar 252 cc

Driedaags verjaardagsfeest

vr 2 okt 2015 - 20.00 uur

De tijd vliegt! Eén jaar 252 cc is een feit. Een nieuwe plek, een eigen gebouw, veel nieuwe gezichten… Dat moet worden gevierd met grote kleppers en kleine juweeltjes in een unieke setting.