Stellar Legions | schroothoop

Double Bill Concert

Stellar Legions is het nieuw intergalactisch project van Andrew Claes (bekend van STUFF., BRZZVLL en Internal Sun). Met een veelzijdig geluid dat jazz, improvisatie, hip-hop, dub en elektronische muziek combineert, neemt Stellar Legions je mee op een boeiende muzikale reis door diverse werelden. Ze creëren een unieke ervaring waarbij je jezelf kunt onderdompelen in buitenaardse, kleurrijke en gastvrije klanken.

Naast Claes bestaat de band uit andere getalenteerde muzikanten: Bram Weijters (bekend van Raymond Van Het Groenewoud en Crazy Men), Klaas De Somer (bekend van Tourist Lemc en Selah Sue) en Fre Madou (voormalig lid van DAAU en Namid). Samen brengen ze verhalen en artefacten vanuit het multidimensionale universum naar onze geliefde planeet Aarde. 

Door Claes' vervormde saxofoon, De Somer's gehaaste drumpatronen, Weijters' razende toetsenbordsolo's en de onvermoeibare baslijnen van Madou, verenigt Stellar Legions het avontuur en de improvisatie van jazz met hedendaagse geluiden.

Luister hier naar het album van Stellar Legions 


Met schroothoop brengen multi-instrumentalisten Rik Staelens, Margo Maex en Timo Vantyghem een hypnotiserend, zinderende en dansbare trip door de Brusselse melting pot. Het instrumentarium van de band bestaat uit alles wat ze op straat kunnen vinden: werfemmers, pvc-buizen, conservenblikken, wasdraad, potten, pannen en wat meer.

De home made instrumenten van schroothoop zorgen voor een unieke, scheurende en toch zwoele sound die op het album helemaal tot zijn recht kwam dankzij de post-productie van Dijf Sanders.

Luister hier naar het laatste album van schroothoop 


Praktisch

genre
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro