Park vol verbeelding

Kunst in den Hof

Kasteel Hof De Bist blaast dit jaar 150 kaarsjes uit en dat zullen we vieren!
Herbeleef de grandeur van de belle époque!


Op zaterdag 24 juni nodigen we iedereen uit om opgekleed door het park te flaneren en te genieten van muziek, theater, circus en beeldende kunst. Tussen 14 en 18 uur vinden er op verschillende plekken in het park optredens en voorstellingen plaats voor jong en oud. Nodig vrienden en familie uit voor een heerlijke picknick!


De belle époque staat bekend als de glorieperiode van MontmartreIn de tweede helft van de 19de eeuw zijn schrijvers, schilders en bohemiens zich in de stad gaan vestigen. De wijk was populair vanwege de lage huren en de tolerante atmosfeer. Kunstenaars als Toulouse-Lautrec, Pissarro, Henri Matisse, Van Gogh, Picasso en vele andere hebben er gewoond en gewerkt. Er zijn dan ook tal van schilderijen uit de belle époque die een tafereel uit Montmartre weergeven.

De viering 150 jaar Hof De Bist lijkt ons daarom een mooi moment om ook onze lokale artiesten uit te nodigen om fysiek aan de slag te gaan in het park. Begint het te kriebelen en wil je wel eens een kunstwerk maken in open lucht. Aarzel niet en kies een spot uit in deze paradijselijke plek.


Kan je best wat tips en tricks gebruiken, schrijf je dan in voor de masterclass Landschapschilderen door Nils Verkaeren.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

Vrije deelname. Geef vooraf aan of je wil deelnemen, dan kunnen een inschatting maken van de opkomst.

Liefhebbers mogen zich echt inleven. Kom verkleed in de tijd van weleer én je ontvangt een verrassing aan het onthaal van het kasteel.

Tijdens de maand juni zal beeldend kunstenaar Nils Verkaeren ook enkele impressies maken van het park. Doorlopend kan je de evolutie van zijn werk bewonderen in het park. Op 24 juni 2023 kan je bij hem ook een masterclass landschapschilderen volgen. Vooraf reserveren verplicht.