Vies, troebel, drabbig water doordringt hun oren, mond en krullen. En juist zij lijden hevig onder smetvrees. Bij hem bereikt het water tot aan zijn lippen: terwijl hij iets opbouwt, wordt er in zijn familie van alles afgebroken.

Hoeveel familieweekends moet je jaarlijks bijwonen om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen? Kan hij zijn vader op de een of andere manier de schuld geven? Moet je wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of heeft ze zichzelf tot een obsessieve dwangneuroot gemaakt?

Als voormalige geliefden breken Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezinnen af. Zoals gewend, laten Grof Geschud in Kroost geen spaander heel van zichzelf en elkaar. Kom dus zeker kijken voordat er niets meer van hen overblijft.

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud ontving louter lovende kritieken voor hun debuut Lijmen, toen ze nog een koppel waren. Vervolgens gingen ze uit elkaar en creëerden ze de bekroonde voorstelling Broeden, die ze in meer dan 130 zalen hebben gespeeld. Nu brengen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, Kroost: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.


uitverkocht

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro

Extra

Tekst, muziek & spel: Myrthe van Velden & Lander Severins
Artistiek team: Minou Bosua, Janne Desmet, Stef de Paepe
Scenografie: Tim Clement
Techniek: Geert Custers
Kostuum: Jana Roos
Productie: Heleen Soontjens
Co-productie: Arenberg, Makerij La Lande
Foto: Noortje Palmers
Make-Up: Carolien Wardenier