150 jaar Hof De Bist

Herbeleef de belle époque

Kasteel Hof De Bist blaast dit jaar 150 kaarsjes uit en dat zullen we vieren! 
Flaneer opgekleed door het park en geniet van muziek, theater, circus en beeldende kunst. Nodig vrienden en familie uit voor een heerlijke picknick.


IN HET PARK

Tussen 14 en 18 uur vinden er op verschillende plekken in het park optredens en voorstellingen plaats voor jong en oud. Laat je haar doen bij de barbier en beleef dolle pret met de hoge bi fietsen, reusachtige zeepbellen de nostalgische zweefmolen. Volg dansinitiatie ‘belle époque’ volgen bij Dansschool Frisse Folk. Uitrusten kan op het gras aan de romantische vijver of tijdens een ritje op de Jan Plezier paardenkoets.

In de voortuin van het kasteel speelt Circusdrome de voorstelling ‘De Sleutel van het Circus’. Ter hoogte van de vijver kan je genieten van klassieke muziek van Harpduo Karisa. Hou je meer van een natuurwandeling? Volg dan in het speelbos de theatrale wandeling Het Rot van Theater Col.

De belle époque is ook de glorieperiode van Mont Martre. Wil je zelf artistiek aan de slag? Schrijf je dan via ekeren.be snel in voor de masterclass  Landschapsschilderen door Nils Verkaeren

We sluiten dag feestelijk af in stijl. Tussen 18 en 20 uur zorgen Brazzmataz en DJ Monjazz voor een spetterend slot!

IN HET KASTEEL

Om 13 uur speelt Camerata Giuseppe Di Sopra de muziekvertelling ‘Het salon van Elisa Rombouts’, een muziekvertelling over de laatste bewoners van kasteel Hof De Bist. Plaatsen zijn beperkt, dus reserveer tijdig een plek via 252cc.be

Tussen 14 en 18 uur kan je de tentoonstelling van Vladimir Moszowski bezoeken. Wil je meer duiding over zijn werk? Schrijf je dan in voor een rondleiding mét de kunstenaar. 

Aan het onthaal kan je terecht voor info over het dagprogramma en het boek 150 jaar Hof De Bist en in de podiumzaal kan je nostalgisch genieten van foto’s van deze unieke plek.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre

Extra

Het evenment is gratis.

Voor bepaalde voorstellingen of attracties wordt een bijdrage gevraagd. Alle info en tickets bekom je aan het onthaal in het klasteel.

Breng zelf je picknick mee of reserveer een picknick-pakket via https://forms.gle/mwwqM7ziL78Qm1cP8